Városlista
2021. április 10, szombat - Zsolt

Hírek

2021. Március 24. 08:01, szerda | PR
Forrás: (x)

Szellőztetés ablak nélkül légtechnika segítségével

Szellőztetés ablak nélkül légtechnika segítségével

Ha létezik olyan helység egy házban ahol fontos a megfelelő szellőzés, az mindenképpen a konyha és a fürdőszoba. Hiszen hosszú távon sem az ételek illatának, sem a kellemetlen szagoknak nincs helyük a lakásban.

Viszont az ablak nem lehet folyamatosan nyitva, különösen a téli időszakban nem megoldható így a szellőztetés. Remek megoldást nyújtanak erre a különböző légtechnikai berendezések.

Milyen eszközök alkalmasak a megfelelő szellőzés biztosítására?

Alapvetően kétféle ilyen eszköz létezik. Az egyik a ventilátor, amely segítségével, egy külön szellőzőcsövön keresztül jutnak a háztartáson kívülre a szagok. A másik pedig a szellőzőrács, amelynek hála, a párás levegő és a kelletlen szagok kijutása úgy valósulhat meg, hogy közben a friss levegő beáramlását is támogatja a rendszer. Természetesen ezek között számos különböző típus létezik.

Dizájnos, csendes és hasznos ventilátorok

A különböző dekor előlapoknak köszönhetően a bármilyen stílusú fürdőszobába vagy konyhába tökéletesen illeszkednek ezek a szerkezetek, ráadásul mivel működésük kifejezetten halk, nem zavarják a mindennapokat sem. Áldásos hatásai viszont érzékelhetők, a kellemetlen szagoknak ugyanis nyoma sem marad. Ráadásul igen hosszú távú befektetésről van szó, hiszen kifejezetten hosszú élettartamúak ezek a berendezések, hiszen akár 40.000 óra üzemidőig is gond nélkül működnek maradéktalanul.

Egyszerű és nagyszerű szellőzőrácsok

Működési alapelvük igen egyszerű, ugyanakkor nagyon praktikusak ezek a rácsok. Ugyanis nem csak a kellemetlen szagoktól és a párás levegőtől szabadulhat meg a segítségükkel, de még a kinti friss levegőt is bejuttathatja az adott helységbe. Szellőző rendszerekhez csatlakoztatva is használhatók.

Hova érdemes elhelyezni ezeket a szerkezeteket?

A két legfőbb felhasználási terület rendszerint a konyha és a fürdőszoba, de ide sorolandó a WC is, amennyiben az külön helységben kap helyet. Számos olyan lakás és ház létezik, ahol például a mellékhelyiségen és a fürdőn egyáltalán nincs ablak vagy csak igen kisméretű, így ilyenkor elengedhetetlen a légtechnikai eszközök használata. Ám még hatalmas üvegfelületek mellett is elkél ezek igénybe vétele, hiszen az ablak nem lehet nyitva folyamatosan minden főzés vagy fürdő használat alkalmával. Nem beszélve arról, hogy a száradó ruhák milyen párát képesek létrehozni a fürdőszobában.

Nincs több kellemetlen szag, penészedés és a párásodás

Azon túl, hogy ezek a szerkezetek segítenek a kellemetlen szagok eltüntetésében, számos más pozitív hatásuk is van. Mivel működésük folyamatos, a párás levegőt is hamar a házon kívülre juttatják, így az ablakokon nem fog lecsapódni a nedvesség. Ez pedig nem csak az üveg felületek megtisztításától óvja meg az ott élőket, de elejét veheti a penész megjelenésének is. Ez pedig nem csak nem esztétikus, de kifejezetten káros is lehet az egészségre, ha hosszú távon jelen van. Vagyis mindenképpen elejét kell venni a dolognak.

Nem az utcát fűti a légtechnika használatával

Sok régi szellőzőrendszer nagy hátránya volt, hogy bár a levegő cseréjét biztosította, ezzel együtt a fűtőtestekből érkező meleg nagy része is az utcára került. Ám a modern berendezések esetében már nem kell emiatt aggódni, hiszen szó sincs erről. Kialakításuknak köszönhetően ugyanis nyáron nem jut be általuk a forróság, télen pedig benn marad a meleg a falak között úgy, hogy a friss levegő beáramlás és a megfelelő szellőzés mindezek mellett is biztosítva lesz.

Mindezek által egy többfogásos vacsora elkészítésre során sem kell amiatt aggódni, hogy vágni lehet az étel illatát, mikor megérkeznek a vendégek, de a mellékhelyiség használata után is hamar cserélődik a levegő a helységben. A fentiek alapján jól látható, hogy milyen sokféle téren bizonyulnak hasznosnak ezek a ventilátorok és szellőzőrácsok, amelyek a hétköznapokon észrevétlenül teszik a dolgukat a konyhában és a fürdőszobában, mégis nagyon sokat tesznek hozzá az életminőség javításához.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 07. 15:12, szerda | PR

A Koriander Hidegkonyha Esztergom belvárosának egyik legújabb gasztro-színfoltja.

Fő profilunk hidegkonyhai ételek készítése, illetve meleg ételek készítése is igény esetén, de ha egy különleges desszertre vágyik, akkor is a Koriander a jó választás.

2021. Április 06. 16:11, kedd | PR

Street food ételek máshol, máshogy

Bizonyára sokan szembesültünk azzal, hogy eddigi életünket mennyire befolyásolja a járvány helyzet okozta korlátozások.

2021. Április 05. 09:55, hétfő | PR

Miért megtérülő befektetés az ingatlanfotózás?

A koronavírus-járvány által összekuszált ingatlanpiacon az eddigieknél is fontosabb, hogy egy hirdetés kitűnjön a tömegből.

2021. Április 02. 18:07, péntek | PR

Tavaszi ruhafrissítés nőknek és férfiaknak

Minden évszakban ráfér a gardróbunkra némi megújulás, a ruhatárunk felfrissítése. A férfiak és a nők is szeretnek minden évszakban, így tavasszal is új holmikat vásárolni.