Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2021. November 18. 10:19, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Téli gumi vásárlás: miért ne hanyagoljuk el?

Téli gumi vásárlás: miért ne hanyagoljuk el?

A biztonságos vezetésnek több feltétele van: többek között mindig tartsuk be a KRESZ szabályait, kössük be a biztonsági övünket, és használjunk évszaknak megfelelő gumit az autónkon.

Utóbbiról hajlamosak megfeledkezni a sofőrök annak ellenére, hogy több európai országban is kötelező a hideg hónapokban téli gumira váltani.

Az Autógumi Pláza autógumi webáruház egyik tulajdonosát, Mezey Tamást kérdeztük arról, hogy miért fontos téli gumira váltani december közeledtével.

Nem egy olyan sofőr van, aki azt hiszi, hogy a téli és nyári gumi csupán marketingfogás, így az autótulajdonosok többet költenek szeretett járművükre. Ez az állítás azonban nem is állhatna távolabb a valóságtól Tamás szerint:

„A nyári gumik +7 Celsius fok felett működnek megfelelően. Fagypont közeli hőmérsékletnél anyaguk merevvé válik, ezért sokkal kevésbé tapadnak az úton. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ónos esőben, fagyos utakon, vagy csak alapvetően téli körülmények között szükség van a hidegben is elég rugalmas, megfelelő mintázattal rendelkező téli abroncsokra.”

A megfelelő gumik használata november vége és március közepe között életeket menthet, állítja Tamás. Ha a hideg időben lecseréljük a nyári gumikat téli gumiabroncsokra, akkor a fékút akár több méterrel is rövidülhet. De nem kell ahhoz komolyabb balesetet megtapasztalni, hogy a nyári gumik használata télen károkat okozzon.

„Gondoljunk csak arra, hogy a csúszós utakon egy kisebb koccanást is nehezebb elkerülni. Ha összetörjük a saját vagy mások gépjárművét, akkor a javíttatással már jóval a téli gumi szett ára fölött vagyunk, ezért feleslegesen spóroltunk korábban”.

A piacon kaphatók négyévszakos gumik is, amelyeket sokan ár-érték arányban a legjobb megoldásnak találnak. Tamás, az Autógumi Pláza webshop tulajdonosa egy kicsit eltérően vélekedik erről:

„A négyévszakos gumik sokat fejlődtek az elmúlt években, és egyre jobb típusokkal jönnek ki a gyártók. Azzal viszont tisztában kell lenni, hogy nem minden autóhoz és használati körülményhez lesznek tökéletesek. Ilyenkor szokott felmerülni költséghatékonyság szempontjából a vásárlóink részéről az a kérdés, hogy a téli gumit használhatják-e nyáron. A téli abroncsok a meleg aszfalton ellágyulhatnak, gyorsabban kopnak, zajosabbak, sőt, a féktávok is megnőnek használatuk során, így a legtöbb esetben az a legjobb megoldás, ha egy nyári és egy téli gumi szettet vásárolnak a sofőrök.” – árulja el Mezey Tamás. – „Munkatársaimmal az Autógumi Plázánál szinte minden vásárlónkkal kapcsolatba lépünk, ha tőlünk rendelnek. Szívesen ajánlunk nekik megfelelő abroncsot, és ilyenkor el szoktam mondani nekik ezeket az érveket is, hiszen nemcsak a termékek értékesítése, de az edukáció és ezzel a vásárlási élmény növelése is a cél.” – fejezi be Tamás.

Címkék: gumi, téli gumi

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 14:36, csütörtök | PR

K&H: rekordszámú résztvevő a K&H pénzügyi vetélkedőjén

közel 10 ezer fiatal indult a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő idei sorozatán

2022. Május 25. 08:47, szerda | PR

A SEO helye az online marketing világában

Az online marketing rendkívül izgalmas, ugyanakkor kérdőjelekkel teli mixében egyre többet hallani a SEO a fontosságáról.

2022. Május 20. 13:29, péntek | PR

Mit tehetek, ha három nap alatt kellene válaszolnom az adóhatóságnak?

A NAV sok esetben hívja fel, vagy kötelezi nyilatkozat- vagy vallomástételre, illetve különféle iratok átadására az adózókat. Ezekre tipikusan rövid, jellemzően néhány napos határidőt szokott csak biztosítani.

2022. Május 19. 12:00, csütörtök | PR

Mi mindenre jó egy ózongenerátor?

A kellemetlen szagokkal, vírusokkal és baktériumokkal folyamatosan ádáz küzdelmet vívunk, és igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a lehető legmesszebbről elkerüljük őket.