Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2022. Február 23. 17:31, szerda | PR
Forrás: (x)

Tervezd meg álmaid enteriőrjét

Tervezd meg álmaid enteriőrjét

Nem könnyű úgy megtervezni egy belső teret, hogy az egyszerre legyen funkcionális és esztétikus. Átgondolásra és ideális esetben sok próbálkozásra van szükség, hogy lássuk, hogyan hatnak együtt az egyes elemek.

Határozd meg otthonod koncepcióját és stílusát

Könnyebben berendezheted otthonodat, ha tudod, mit keresel. A minimalizmus rajongója vagy esetleg nem tudsz ellenállni egy kissé dekadens szecessziós otthonnak? A választott lakberendezési stílus határozza meg a többi berendezést. Azonban gyakran elég nehéz elképzelni a fejünkben, hogy a darabok hogyan fognak kinézni együtt. Stílusban és színben egyeznek? Próbáld ki az új Biano Studio funkciót! A Biano Studio 2D-s kollázsaival pontosan olyan belső teret hozhatsz létre, amilyet szeretnél. Eltávolíthatod a hátteret az objektumokról, játszhatsz a méretükkel és a sorrendjükkel. Használata intuitív, és a kész projekteket megoszthatod másokkal. Ha elégedett vagy a tervvel, mindent kényelmesen meg is vásárolhatsz a partner webáruházaknál.

Milyen színeket válasszunk és mennyi a megfelelő mennyiség?

Valószínűleg kevesen szeretnének unalmas, színek nélküli otthont. De milyen színeket válasszunk, és hányat lehet kombinálni? Az ideális 3-4 szín a belső térben, ebben az esetben a kevesebb tényleg több. Csak az egyik legyen domináns. Ebben az esetben is segít a kollázs készítése a Biano Stúdióban. Ezt a lépést semmiképpen se becsüld alá, elvégre jobb mindent kipróbálni, mint rájönni, hogy olyan berendezést vettél, ami sehova sem illik.



TIPP: Ne feledd, hogy a sötét színek vizuálisan kisebbítik a helyiséget, és elveszik a fényt, ezért csak nagyobb és jól megvilágított helyiségekbe alkalmasak. A világos színek viszont szellősebbé teszik a teret, és kis helyiségekben is jól mutatnak.

Mi lesz állandó, és mi változtatható?

A padlót, a bútorokat és a tapétát sokkal nehezebb megváltoztatni, mint a takarókat, függönyöket és díszpárnákat. Gondolj erre is a belső tér kialakításakor. Ezért válassz drágább és tartósabb darabokat, ideális esetben semleges színekben, amelyek jól kombinálhatók. Legyen az fehér, szürke, bézs vagy akár fa. Ne félj, hogy unalmas lesz a belső tér. Személyesebbé teheted a lakást jellegzetesebb kiegészítőkkel, például különböző textíliákkal, amelyeket könnyen (és viszonylag olcsón) lecserélhetsz, ha megunod őket.

A belső tér legyen funkcionális

Mire van szükséged a kényelmes élethez? A berendezés során semmiképpen ne köss kompromisszumot a minőség és a kényelem terén, de ott, ahol nincs rá szükség, spórolj. Minél kevesebb porfogó van az otthonodban, annál jobb. A képek és különböző párnák formájában megjelenő dekorációk teljesen rendben vannak, de ne engedj minden alkalommal a kísértésnek. Mindig gondolj az egész belső térre. Tartsd magad az eredeti szándékhoz, és ne halmozz fel otthonodban haszontalan dolgokat, amelyek csak porosodnak, és elveszik otthonod szellősségét.



Praktikus tippek a hangulatos és funkcionális belső tér kialakításához

● A bútorokat a szoba méretének megfelelően kell kiválasztani. Minden bútor körül elegendő mozgástérnek kell lennie, és nem szabad, hogy korlátozza a szobában való mozgást.

● Ne feledkezz meg a fényről. Sötétebb lakásban hasznodra lesznek a tükrök. Vizuálisan érdekesebbé teszik a teret és több fényt biztosítanak napközben, mint egy lámpa.

● Válassz olyan bútorokat, amelyeket a lehető leghosszabb ideig szeretnél a belső térben meghagyni, ideális esetben olyan bútorokat, amelyeket nem befolyásolnak a trendek. A természetes anyagok, mint a fa, a vessző, a kő és hasonlók klasszikusok sosem mennek ki a divatból. Természetesen a konyhában a laminált forgácslap a legnépszerűbb.

● Ha szűkebb a költségvetésed, először a legszükségesebbeket szerezd be, a többit pedig fokozatosan vásárold meg. Ne engedj a minőségből ott, ahol szükség van rá.

● A kábeleket ügyesen rejtsd el a bútorok mögé, vagy szerezz be speciális kábelvezetőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 11:36, péntek | PR

Hibátlannak minősítették a Jánosik Kft.-t

Minden év májusában teljes körű átvilágítást végez egy erre szakosodott cég a Jánosik és Társai Kft.-nél. Az idei auditon sem találtak hibát a társaság tevékenységének, szinte mindenre kiterjedő, tüzetes átvizsgálásakor .

2024. Május 23. 13:58, csütörtök | PR

K&H: a fiatalok több mint ötöde képtelen félretenni

tízből majdnem négyen viszont rendszeresen spórolnak

2024. Május 21. 15:52, kedd | PR

Esztergom vendéglátó egységei: Így készülj fel a nyári turista rohamra

Esztergom, Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, amely a Duna partján fekszik és gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik.

2024. Május 20. 12:58, hétfő | PR

Mitől van lumbágóm?

Aki kelt már ki az ágyból derékfájdalommal, az tudja, nagyon nehéz végig csinálni egyetlen napot is egy ilyen kellemetlenséggel. Hosszútávon pedig már komolyan megtudja keseríteni az ember életét az állandósuló fájdalom.