Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Augusztus 16. 13:06, kedd | PR
Forrás: (x)

Tisztázandó kérdések, mielőtt új szőnyeget vásárolunk

Tisztázandó kérdések, mielőtt új szőnyeget vásárolunk

A szőnyegvásárlás nem egyszerű feladat. Általában hosszabb távban gondolkodnunk, ha új szőnyeget vásárolunk, ezért sem szabad fejest ugrani a szőnyegvásárlásba.

Mutatjuk is, milyen kérdéseket tegyünk fel és válaszoljunk meg, mielőtt új lakás kiegészítőt vásárolnánk.

Az első és talán legfontosabb kérdés, hogy a lakás mely helyiségébe szeretnénk szőnyeget vásárolni? Ha a nappaliba, akkor azt kell megfontolnunk, hogy használjuk - e a szőnyeget, vannak - e a családban kisgyerekek vagy háziállatok, akik miatt talán még nem érdemes drága szőnyegben gondolkodnunk. Vagy az előszobába, vagy a folyosóra szeretnénk új belépőszőnyeget vásárolni? Akkor mindenképpen egy strapabíró szőnyegben gondolkodjunk, amennyiben egy szőnyeg outlet kínálatát böngésszük, hiszen ezeken a helyeken nagy lehet a forgalom minden családban.

A másik kardinális kérdés, hogy milyen méretű legyen az adott szőnyeg? Nem mindegy, hogy egy faltól-falig szőnyeget szeretnénk vásárolni, vagy egy olyat, amire aztán bútort helyezünk, és akkor is pontos mérésékre van szükség, ha egy adott helyiséget szeretnénk szőnyegekkel felosztani, mert például a nappali és az étkező egy légtérben van, vagy a nappaliban még szeretnénk egy kis irodát vagy pihenősarkot kialakítani.

A következő és nagyon fontos kérdés, hogy mennyi pénzt szánunk az adott szőnyegre? Míg kicsik a gyerekek, vagy a családhoz kutya és macska is tartozik, talán érdemes megfontolni egy olcsóbb szőnyeg megvásárlását, hiszen sem a kisgyermekeknek, sem pedig a háziállatoknak nem tudjuk elmagyarázni, hogy vigyázzanak a drága szőnyegre. Hogyha tudjuk, hogy körülbelül mennyi is fér bele a költségvetésbe, akkor nem kell minden szőnyeget átböngészni, hanem tudatosan és célirányosan tudunk majd keresgélni, akár online, akár személyesen kívánunk szőnyeget vásárolni.

A szőnyeg vásárlásánál azt is alaposan át kell gondolni, hogy mennyi ideig szeretnénk azt használni? Hamarosan felnőnek a gyerekek és akkor teljes lakás átalakítást szeretnénk? Akkor is célszerűbb egy olcsóbb szőnyegbe beruházni és majd a lakás felújításkor venni egy drágább, modernebb darabot.
Még az egészségi állapotunk is meghatározhatja, hogy milyen szőnyeg mellett döntünk végül. Ha gyakran megbotlunk, elesünk, akkor ne feledkezzünk meg a csúszásgátlóval ellátott szőnyegekről, amelyek jelentősen csökkentik a balesetek kockázatait.

Ha pedig mi nem boldogulunk sem a szőnyeg méreteivel, sem azok padlóra helyezésével, akkor is kardinális kérdés lehet, hogy találunk - e és egyáltalán, hol találunk olyan szakembert, aki ennek a problémának a megoldásában a segítségünkre lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.