Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2018. Október 26. 22:13, péntek | Helyi
Forrás: MTI/Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tokodi ezüstérem a birkózó vb-n!

Tokodi ezüstérem a birkózó vb-n!

Ezüstérmes lett Korpási Bálint óriási küzdelem után a budapesti birkózó-világbajnokságon pénteken.

Az Esztergomban született és a birkózást is a városban kezdő, tokodi Korpási Bálint óriási küzdelemben 2-1-es vereséget szenvedett a kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájának fináléjában, így ezüstérmet nyert a budapesti birkózó-világbajnokságon.

A BVSC 31 éves világ- és Európa-bajnoka csütörtökön a könnyebb ágat kihasználva rendkívül magabiztos győzelmekkel menetelt a döntőbe, melyben viszont a 2015-ben és tavaly is vb-győztes német Frank Stäblerrel találkozott, aki nehezebbnél nehezebb ellenfeleket vert sorra egy nappal korábban.

A két birkózó jól ismeri egymást, ám arra Korpási sem számított, hogy a német mint a sprinter a rajtgépből, úgy robban ki a szőnyeg közepéről a sípszó után. Szerencsére a hazai sportoló Stäbler "jobb csapottja" után csak a fenekére zuhant, s még azelőtt felpattant, hogy ellenfele rávetette volna magát.

Az első percben a címvédő nagy tempót diktált, Korpásit meg is intették (0-1), ám ő lentről nem engedte magát kiemelni, így maradt az egy pont különbség. A szünetig pedig nem is változott az állás, miután a felek eredménytelenül küzdöttek egymással a szőnyeg közepén.A félperces pihenőt követően ismét középen folyt a harc. Elképesztő energiákat mozgósított mindkét fél, ám nem jutottak dűlőre egymással, egy perc után pedig Stäbler kapta az intést. Korpási leküldette ellenfelét, majd hosszas rákészülés után pörgetésbe kezdett, de ellenfele jól védekezett. Az 1-1 ugyanakkor már a szinte telt házas aréna nézői által hajtott magyarnak kedvezett. A folytatásban Stäblernek kellett a pont, ő pedig folyamatosan ment előre, és egy perccel a vége előtt kiléptette a magyart (1-2).

Az utolsó percben Korpásinak kellett mennie, aki láthatólag mindent kiadott magából. Harminc másodperccel a vége előtt úgy tűnt, karberántás után ellenfele mögé kerülhet, de messze volt Stäblertől, aki megmenekült, majd magabiztosan őrizte előnyét. Amikor pedig leperegtek a másodpercek, örömtáncot lejtett a szőnyegen, míg Korpási láthatóan kissé bosszús volt az elszalasztott lehetőség miatt.

A nem olimpiai súlycsoportok 2016-os világbajnokságán győztes, tavaly, Párizsban harmadik Korpási Bálint a magyar csapat második érmét szerezte meg a mostani vb-n. Csütörtökön Barka Emese a nők 57 kilogrammos kategóriájában érdemelt ki bronzérmet. Korpási 2017-ban Európa-bajnokságot nyert, két évvel korábban pedig az Európa Játékokon szerzett ezüstérmet, míg a 2016-os és az idei Eb-n bronzzal zárt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.