Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2016. Június 04. 08:36, szombat | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Újabb sikeres Vitéz-szezon – mérleget vontak a rögbisek

Újabb sikeres Vitéz-szezon – mérleget vontak a rögbisek

Több mint 200 igazolt játékos, kiváló szakképzett edzők, kitűnő klubháttér, rögbiért mindent megtevő vezetőség biztosítja azt, hogy az Esztergomi Vitézek az ország legnagyobb és legeredményesebb rögbi egyesülete legyen.

Az utolsó események is lezárultak így mérleget lehet vonni.

Felnőtt csapatunk az Extraligában szerepelt és a harmadik helyezést érte el. Az idei cél volt a megfiatalított játékosállomány összetartó, ütőképes, minél eredményesebb csapattá formálása, és emellett a lehető legjobb eredmény elérése.

A tavaszi szezonban négy bajnoki mérkőzésen szerepelt az alakulat, mely két nyert két elvesztett meccsen 149 célt vitt, míg 56 célt kapott. Ez a bronzéremre volt elég ezúttal. Suiogan Károly edzői
munkája kiváló volt: a fiatalok beépítése szinte zökkenőmentesen sikerül, sőt több Suiogán neveltje a magyar válogatottban is bemutatkozhatott a Vitézek dicsőségére.

Következő évad tervei között szerepel a csapategység és szervezettség megteremtése, a játékosok megtartása, az egyéni motivációk növelése, a minél eredményesebb szereplés a hazai és a nemzetközi megmérettetéseken.

A törpe és a kölyök (U10 és U12) korosztály Koller Zoltán edző vezetésével rengeteg szereplési lehetőséghez jutott. A téli-tavaszi teremtornákat követően különböző kupaszerepléseken, diákolimpiákon sorra söpörték be az első-második helyezéseket az ifjú játékosok. A gyerekek már három, négy éve együtt edzenek, játszanak és ebben rejlik a csapat sikeressége. Nagyon jó látni, hogy ezekből a fiatal gyerekekből szemünk láttára, hathatós klub közreműködéssel válnak a férfiakká és kitűnő sportolókká.

Kadét és junorcsapataink is kiválóan szerepelnek a számukra rendezett megmérettetéseken, bajnokikon. Ez sem véletlen, hiszen két kitűnő edző foglalkozik velük Sölösi László és Böhm Balázs személyében. A remek szakmai munka meghozta gyümölcsét, a 2016 junor vb-n, melyet Andorrában rendeztek a magyar válogatott keretében 18 Vitéz-játékos kapott helyet. Ezenkívül minden hazai rendezésű mérkőzést, tornát megnyertek a fiatalok, a 15-ös és a 7-es rögbiben egyaránt.

Augusztusban Csehországban rendezik az olimpiai reménységek tornáját a 2000-2001-es korosztályban. Több esztergomi kadét játékos is tagja a válogatott keretnek.

Női rögbi Esztergomban már több éve működik 10-12 fővel. Edzőjük Bíró Gábor. A Legidősebb játékos 18-éves, míg a legfiatalabb 14. A lányok részt vettek a szervezett magyar bajnokságban, melyben sikeresen szerepeltek a jóval erősebb együttesek ellenében. Ezenkívül nemzetközi mérkőzéseken vettek részt, a Zágráb, a Brno ellen. A hónap végén Klagenfurtba utaznak a lányok, ahol nagyszabású nemzetközi találkozók lesznek európai, dél-amerikai női csapatok részvételével. Nyár végén pedig Esztergom ad otthont női 7-es Európa-bajnokság összecsapásainak. A készülődő magyar csapatnak három esztergomi tagja is van.

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk az Öregfiúk örök fiatal csapatát. A Vitézeknél több mint 30 játékos (35-év felett) mozog rendszeresen a kiváló szervező Novák Péter irányításával. Az öregfiúk részt vesznek mérkőzéseken, megjelennek a Vitézek meccsein, tanácsaikkal segítik a klub játékosait, mindemellett pedig igen fontos és megbecsült tagjai az egyesületnek.

Az Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Klub Neuzer András klubelnök vezetésével megfelelően képviselik szűkebb pátriánk, Esztergom hírnevének növelését, valamint az egyetemleges magyar rögbi fejlődését, a fiatal játékosok megfelelő felkészítését, kinevelését, életre nevelését.

Koller József

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.