Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 08. 05:03, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újra Európa-bajnok lett Szabó Evelin

Újra Európa-bajnok lett Szabó Evelin

Október 4. és 6. között zajlott le Budapesten a 46. FEW European Championship, melyen Szabó Evelin is részt vett. Sőt csolnoki karatéka a dobogó legfelső fokára állhatott.

Mint elmondta, ez számára már a hatodik Európa-bajnokság volt, amin képviselhette országunkat. Az idei alkalom pedig különleges volt, hiszen az eddigi kontinensviadalokról egyéniben és csapatban 9 érmet sikerült begyűjtenie, így idén hazai közönség előtt mindenképp szerette volna a 10.-et is megszerezni.

A tavalyi írországi verseny után, melyről sajnos diszkvalifikáltak, idén egyértelműen a cél az volt, hogy újra bajnok legyen. A felnőtt női küzdelem +68 kilogrammos kategóriában indult, mely során az első körben erőnyerő volt, a második körben sikerült belga ellenfelét kevesebb mint 2 perc alatt technikai KO-val (8-0) felülmúlnia.

A döntőben honfitársával, Pap Dorottyával küzdött, akivel végtelenül kiélezett csatát vívtak. Ugyan az első pontot Dorottya szerezte, majd oda-vissza mentek a támadások, az utolsó 10 másodpercben viszont sikerült megfordítania Evelinnek a meccset és 5-4 arányban megnyerte a finálét.

„Az egyéni siker után csapatban is indultunk, mely során kiemelt szerepet kaptam, hiszen mindkét körben enyém volt az első küzdelem. Az első körben itt is erőnyerők voltunk, a második fordulóban viszont már a román női csapattal néztünk farkasszemet. A saját meccsem 7-1 arányban dőlt el idő előtt, mert az ellenfelem feladta, ennél az állásnál. Izgalmasra sikeredett a második meccs, hiszen a csapattársam sajnos kikapott, így az utolsó összecsapáson múlt minden, de végül sikerült, bejutottunk a döntőbe, a fináléban pedig angol ellenfeleinket magabiztosan győztük le 2 nyert meccsel, itt is kivettem a részemet és 6-2 arányban nyertem” – részletezte a sportoló.

Hozzátette: felemelő érzés volt hazai közönség előtt küzdeni, majd felállni kétszer a dobogó legfelső fokára és hallgatni, ahogy neki szól a magyar himnusz.

„Ezúton szeretném megköszönni Nagy Ákosnak és vele együtt a Bátaszéki Sportegyesület Karate Szakosztályának a lehetőséget, Gula Gabriellának az erőnléti felkészítést, a DNC Karate szakosztályának szintén a lehetőséget, hogy részt vehettem az edzéseiken. Végül, de nem utolsó sorban köszönöm a szurkolóimnak, akik a helyszínen vagy otthonról végig támogattak. Nélkületek ez nem sikerült volna!” – tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT