Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2022. December 05. 08:22, hétfő | PR
Forrás: (x)

Útmutató a tetőfedő anyagok fajtáihoz

Útmutató a tetőfedő anyagok fajtáihoz

A folyamatos technológiai fejlődés az építőipart sem kerülte el, ez pedig nagyon jól látszik a tetőfedést illetően is. Manapság már nem csak a hagyományos cserép és a hasonló, megszokott anyagok állnak rendelkezésünkre.

Sokkal olcsóbb és környezetbarátabb alternatívákkal találkozhatunk, amelyeket ráadásul gyorsan, akár szakember segítsége nélkül is felhelyezhetünk a tetőszerkezetre. Az alábbiakban bemutatunk pár modern megoldást, amely lehet sokkal jobb lehetőséget kínál, mint a hagyományos agyagcserép.

Hullámlemezes tetőfedés – közel sem olyan, mint régen

A hullámlemezekről és a hullámpaláról már szinte mindenki hallott. Előbbit a kifejezetten környezetszennyező bitumenes kivitele miatt, utóbbit pedig az egészségkárosító hullámpalával egyetemben hallhattuk sokszor. A rendszerváltási idején ezt a két típust használták a leggyakrabban. Abban az időben még nem ismerték teljesen egyik károsító hatását sem, ezért igen sok nyaralón alkalmazták valamelyiket típust. Azonban manapság már nem kell semmiféle kockázattól tartani. A hullámpala helyett a teljesen ártalmatlan hullámlemez került bevezetésre, a bitumenes felület pedig ma már abszolút ártalmatlan a környezetre, mivel kivonták belőle a szennyező összetevőt. Ezért akármelyik típusát is választjuk a hullámlemeznek, biztos hogy nem lehet tőle semmilyen problémánk. A mai hullámlemezeknek egyébként háromféle típusa ismert. Az egyik a hagyományos fém, azaz acél hullámlemez, amely a legstrapabíróbb tulajdonságokkal bír. A másik pedig ennek a bitumenes változata, amely egy plusz védőréteget ad a hullámlemeznek, szigeteli is azt valamennyire. A harmadik típusa a teljesen műanyag hullámlemez, amelyet kifejezetten olyan építményekhez ajánlanak, amelyek nagyon kicsi teherhordó képességgel rendelkeznek. Amíg a kettő előbbit lakóházak, csarnokok és gyárak tetejeként alkalmazzák, addig a műanyagot például faházak, könnyű terasztetők lefedésére érdemes bevetni.

Cserepeslemez – a klasszikusok kedvelőinek

A cserepeslemez lényegében a hullámlemez egy olyan változata, amely a hagyományos cserép imitálására született. Itt a lemezek kinézete az agyagcseréphez hasonló módon jelenik meg az épületek tetején. Kiváló választás régi házakhoz, ha nem akarjuk annak patináját megbontani, mégis valami tartósabb és költséghatékonyabb megoldást szeretnénk. Ugyanakkor ez a típus alkalmas modern házak tetőszerkezetéhez is, főleg, hogy szintén több színben kapható.

Trapézlemez – modern és letisztult formák minden épülethez

A trapézlemez a hullámlemezzel ellentétben szögletes bordázattal rendelkezik. Ezért egy jóval modernebb kialakítást tesz lehetővé. Ennek ellenére remekül mutat klasszikus családi házakhoz, noha a régi típusú házak patináját inkább a cserepeslemezzel érdemes megőrizni. A trapézlemez viszont kifejezetten hasznos és praktikus nagy méretű csarnokok lefedésére, továbbá modern épületekhez, ahol az ilyen szögletes formák az uralkodóak. Ez a típusú tetőfedőanyag szintén számtalanféle színben kapható, gyorsan felrakható és rendkívül strapabíró.

Összegezve

A különféle modern megoldások sokkal olcsóbbak, gyorsabbak és strapabíróbbak, mint a hagyományos cserepezés. Ezen kívül kifejezetten imitálhatjuk vele a régi cserepes tetőmegoldást is. Azonban egészen modern lehetőségek közül is választhatunk. Az épület típusától függenek ezek a paraméterek. Ha több információra van szükségünk, a Pascal Trapézlemez kivitelező weboldalán könnyen összehasonlíthatod egymással a különböző tetőfedésre szánt anyagokat.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 30. 12:43, hétfő | PR

Felújították és átadták a Jánosik Kft. irodaházát

Ünnepélyes keretek között, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, valamint Csöbör Katalin országgyűlési képviselő jelenlétében adták át a Jánosik Kft. 350 millió forintból felújított és korszerűsített irodaházát

2023. Január 26. 18:37, csütörtök | PR

Díjat nyert a VALMAR #challenge

Tavaly ősszel látott napvilágot a #stabiloszinesszavak kihívás a TikTokon, amellyel kéz a kézben megszületett a VALMAR egyik legújabb dala.

2023. Január 26. 11:24, csütörtök | PR

Már nézhető a Vikingek: Valhalla 2 évada a Netflixen

A történelmi filmek rajongói imádták a normannok és az angolszászok összecsapásának történetét a Vikingek című tévésorozatban.

2023. Január 25. 15:50, szerda | PR

K&H: 460 százalékos növekedést értek el a fiatalok

több mint 60 százalékkal nőtt az ifjúsági számlák száma három év alatt