Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2012. Március 23. 14:21, péntek | Sport
Forrás: Pécsi STOP / rallyedream.blog.hu

Veszélyben az idei Mecsek IRC Rallye?

Veszélyben az idei Mecsek IRC Rallye?

Egy keddi villáminterjúban Gyulai Zsolt, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke azt nyilatkozta, hogy kétséges az idei Mecsek IRC-futam megrendezése...

Mivel tavalyról több kifizetés elmaradt, és amíg ezeket nem rendezik, "nincs miről beszélni".Jelen István, a Mecsek IRC szervezője későbbre ígért tájékoztatást az ügyben, mivel még további egyeztetéseken tárgyal.

Kedden a sokak által látogatott Rallye Dream blog készített egy villáminterjút Gyulai Zsolttal, az MNASZ elnökével az Eger Rallye elmaradása okán.

Az interjúból kiderült, hogy az egész idei országos rallye bajnokság veszélyben lehet, mivel a gazdasági válság hatására egyre kevesebben vágnak bele a különböző futamok megszervezésébe. A szakmai blog rákérdezett a szakág vezető-választására, az utánpótlás-képzés hiányára, az Eger Rallye elmaradásának okára, valamint a Mecsek IRC idei megrendezése is. Gyulai Zsolt a nagy múltú mecseki futam kapcsán az alábbiakat nyilatkozta a blog szerzőjének:

"RD: A Mecsek IRC, azért ugye biztos?
GY.Zs.: Tavalyi Mecsek Rallye kifizetései sincsenek még lerendezve. Nagyon problémásnak tűnik az egész, és amíg van tavalyi tartozás, addig nincs miről beszélni. Meg kellene találni a megoldást. Akár a Mecsek eddigi rendezőjével, akár más módon. Pécs városa egyébként teljes mellszélességgel a verseny mellett áll."

Mivel a legrangosabb hazai futamról lapunk is folyamatosan tájékoztatni szokott, ezért szerdán felhívtuk Jelen Istvánt, a mecseki IRC-futam főszervezőjét, mi a véleménye az MNASZ elnökének nyilatkozatáról. Jelen úr lapunktól értesült az interjú létezéséről, és csütörtökre ígért tájékoztatást az ügyben. Csütörtök folyamán újra kerestük a főszervezőt, aki telefonon annyit közölt munkatársunkkal, hogy további egyeztetésekre van szükség a Mecsek IRC ügyében, így legkésőbb hétfőn tud nyilatkozni újságunknak.

A hivatalos IRC versenynaptárban szerepel a 46. Canon Mecsek Rallye időpontja 2012. június 2-3. között, tehát a szervezet számol a mecseki futammal.

Március hatodikán írtuk, hogy az előző évekkel szemben idén egyszerre fogják megrendezni a 46. Mecsek IRC-t, a 45. Historic Rallye-t, valamint az országos bajnokság R1-es kategóriájának baranyai futamát.

Reméljük, mielőbb pozitív fejleményekről tudunk beszámolni, az új információkról tájékoztatjuk olvasóinkat.

rallyedream.blog.hu / Pécsi STOP

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 15:34, kedd | Sport

Magyar labdarúgó-válogatott - Nagy Zsolt is a keretben

Hosszú sérülését követően újra bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia futballistája.

2023. Október 01. 06:00, vasárnap | Sport

A Ferencváros kiütéses győzelmet aratott az örökrangadón

A címvédő Ferencváros rendkívül magabiztos, 6-1-es győzelmet aratott az MTK otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.

2023. Szeptember 29. 08:57, péntek | Sport

Végleg bevette Nyirádot a Korda Racing! Benyó Máté bajnoki címmel zárt a vörös katlanban

Folytatódott a 2023-as Rallycross OB és a Korda Racing újra parádézott Nyirádon. Benyó Máté nemcsak ismét győzni tudott, hanem egy fordulóval a szezon vége előtt megszerezte élete első magyar bajnoki címét a Supercarban.

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Sport

Szoboszlai futotta a legtöbbet a Liverpoolban

A Liverpool-játékosok között eddig Szoboszlai Dominik futotta a legtöbbet az angol labdarúgó-bajnokságban.