Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Szeptember 01. 15:56, szerda | PR
Forrás: (x)

Vidéki otthon a nagyvárosban

Vidéki otthon a nagyvárosban

Így csempésszük be városi lakásunkba a vidéki idillt.

Akármekkora rajongói a városi nyüzsgésnek, néha a legnagyobb világfikat is elfogja az elvágyódás érzése, a rusztikus világ, a nyugalom és a vidéki idill utáni sóvárgás. Ez persze nem törvényszerű, de a kisvárosi, falusi életnek bizonyos aspektusai több mint vonzóak, akkor is, ha nem rendelkezünk efféle gyökerekkel. Ha nincs lehetőségünk a békés természetközeli környezetben élő rokonokat látogatni, de szeretnénk átélni ezt a fajta életérzést, akad pár lakberendezési trükk, ami segítségünkre lehet.

Természet mindenek előtt

Elsősorban tehát a megnyugtató hangulatot kell megteremtenünk, felidézni a természet közelségét a lakberendezés eszközeivel. Ennek legjobb módja, ha teret engedünk a fának, és hagyjuk érvényesülni az otthonunkban. A fa élő, illatos, a lehető legtermészetesebb anyag, ami meleg és megnyugtató hangulatot áraszt, éppen azt teszi, amire nekünk ebben az esetben szükségünk van. Akár burkolatként, padló formájában vagy lambériaként, akár egy vaskosabb szekrény, étkezőasztal vagy komód képében, de mindenképpen legyen jelen.

Ne felejtsük el a virágokat, növényeket sem, amik létezésükből adódóan természetes hangulatot árasztanak. De szintén nagyon fontos, hogy meleg fényű izzókat válasszunk, ha pedig igazi vidéki hangulatot szeretnénk, ehhez a függőlámpák lesznek a megfelelőbbek.

A lakás színeit is bátran hangoljuk a természet hullámaira, használjuk a barna árnyalatait, zöldeket, kéket és sárgát. Ezek visszaköszönhetnek vintage kárpitokon, de a bútorok és a falak is jól mutatnak majd ezekben a színekben.

Hangulatfelelősök

A tökéletes összhatást akkor érjük el, ha a nagy klasszikusokat is bevetjük, ez néhány kiegészítő és bútor segítségével történik. Egy vitrines szekrény talán idejétmúltak tűnik, pedig igazi éke lehet városi ingatlanunknak, akár egy régi darab újrafestése, felújítása, akár egy retró példány beszerzése megéri majd. Ne feledkezzünk meg a textilekről és kárpitokról sem. Az ismétlődő minták, mint a kockák, csíkok, virágok, mind remekül mutatnak majd akár abroszként, akár párnahuzat vagy függöny formájában is.

Címkék: bútor, komód, lakás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.