Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2020. December 15. 04:49, kedd | Helyi
Forrás: mti/fotó: facebook.com/erik.torba

Világkupa ezüstöt szerzett a tokodi Torba Erik

Világkupa ezüstöt szerzett a tokodi Torba Erik

Mindkét magyar döntős, Torba Erik és Szőke Alex is ezüstérmet szerzett a belgrádi birkózó egyéni világkupa-viadal hétfői versenynapján, melyen Kecskeméti Krisztián az ötödik helyen végzett.

Az esti éremosztó programban először a kötöttfogásúak 60 kilogrammos kategóriájában szereplő Kecskeméti lépett szőnyegre. A ceglédi birkózó a délelőtti vigaszági meccsén technikai tussal győzött, a helyosztón viszont nem bírt az Európa-bajnok szerb Kristian Frisszel. A magyar sportoló nagyot küzdött, de nem tudott akciót csinálni és 2-0-ra kikapott.

Nem sokkal őt követte az Európa Játékokon ezüstérmes Torba Erik, aki az orosz Zsambolat Lokjajevvel csapott össze a 63 kiló aranyéreméért. A fináléban a magyar sportoló került 1-0-ás előnybe, a folytatásban viszont kétszer is őt látták passzívnak, az orosz pedig fordított és 4-1-re diadalmaskodott.

A tokodi Torba sem számított esélyesnek, a 97 kilogrammban szereplő Szőke Alex pedig egyenesen az esélytelenek nyugalmával várhatta döntőjét, ugyanis a lehető legnehezebb ellenfél, a legutóbbi két világbajnokság aranyérmese, a szintén orosz Musza Jevlojev várt rá. A döntőben az ESMTK junior Európa-bajnoka óriásit küzdött, védekezése kiváló volt. Az első menetben Jevlojev hiába próbálkozhatott hosszú ideig lentről, nem tudott akciót csinálni rajta, a másodikban pedig "csak" egy levitelt tudott bemutatni, így végül 3-0-ás sikerrel szerezte meg az első helyet.

A nyolcfős magyar kötöttfogású válogatott egy arany- és három ezüstéremmel zárt Belgrádban. Vasárnap Korpási Bálint megnyerte a 72 kilósok versenyét, Lévai Zoltán pedig második lett a 77 kilósok között.

Kedden egyetlen magyar, a 76 kilogrammban szereplő Németh Zsanett szerepel a szerb fővárosban, ahol eredetileg világbajnokságot rendeztek volna, de mivel számos ország, többek között az Egyesült Államok és Japán is lemondta a szereplését, világkupává minősítették át a versenyt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.