Városlista
2023. szeptember 27, szerda - Adalbert

Hírek

2013. Május 29. 08:37, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Világkupa-győzelem fiatal kempos módra - VIDEÓ

Világkupa-győzelem fiatal kempos módra - VIDEÓ

Szendrei Rebeka világkupa-győzelmet szerzett múlt hétvégén a horvátországi vk-n, mellette pedig csapattársai, Kovács Adél és Pokorni Milán is remekül teljesített.

A térségünk kemposait tömörítő Fighting Kempo stílus harcosai legutóbb, szombaton a horvátországi Varasdon rendezett WKF Világkupán szerepeltek. Pokorni Gábor edző tanítványai ráadásul kiválóan teljesítettek a mezőnyben. A kemposok közül Kovács Adél 15 éves kora ellenére már a felnőtt nők között mérkőzött meg a -50 kilogrammosok K-1 kategóriájában, melyben a döntőben pontozásos vereséget szenvedett egy technikailag rendkívül képzett szlovák, felnőtt ellenféltől. Csapattársa, Szendrei Rebeka is mindösszesen 15 évesen indult a felnőttek között a -60 kilós K-1-ben. A fiatal kempos lány első mérkőzésén magabiztosan legyőzte felnőtt osztrák ellenfelét, sőt a döntőben lengyel ellenfelét is hasonlóan nagy különbséggel verte meg.

Pokorni Milán a férfiak -81 kilogrammos K-1-es mezőnyében a döntőig menetelt, a fináléban azonban 2-1 arányú pontozásos vereséget szenvedett ,,osztrák” ellenfelétől (Dadaev Ismail), annak ellenére, hogy Milán meccsét az osztrák és a horvát bírón kívül mindenki sima magyar győzelemnek látta. Ezzel együtt Pokorni Gábor elégedetett lehet tanítványaival, akik újabb világversenyen tették le Esztergom, Dorog és a térség névjegyét.

Gratulálok Adélnak nagyon keményen és harcosan küzdött a döntőben a felnőttek közt és nagyon jó eredményt ért el. Szintén gratulálok a Rebekának, aki mind az elődöntőben és a döntőben is fölényesen nyert a felnőtt ellenfelei ellen! És nagy gratula Milánnak is, aki nagyon jól bunyózott a fináléban és toronymagasan győzött, csak sajnos háromból két bíró elfelejtette megnézni a mérkőzést” – értékelte tanítványait a Facebookon a vezetőedző.

Pokorni Milán K-1 -81 kg döntő WKF Világkupa, Varasd

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.