Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2013. Május 29. 08:37, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Világkupa-győzelem fiatal kempos módra - VIDEÓ

Világkupa-győzelem fiatal kempos módra - VIDEÓ

Szendrei Rebeka világkupa-győzelmet szerzett múlt hétvégén a horvátországi vk-n, mellette pedig csapattársai, Kovács Adél és Pokorni Milán is remekül teljesített.

A térségünk kemposait tömörítő Fighting Kempo stílus harcosai legutóbb, szombaton a horvátországi Varasdon rendezett WKF Világkupán szerepeltek. Pokorni Gábor edző tanítványai ráadásul kiválóan teljesítettek a mezőnyben. A kemposok közül Kovács Adél 15 éves kora ellenére már a felnőtt nők között mérkőzött meg a -50 kilogrammosok K-1 kategóriájában, melyben a döntőben pontozásos vereséget szenvedett egy technikailag rendkívül képzett szlovák, felnőtt ellenféltől. Csapattársa, Szendrei Rebeka is mindösszesen 15 évesen indult a felnőttek között a -60 kilós K-1-ben. A fiatal kempos lány első mérkőzésén magabiztosan legyőzte felnőtt osztrák ellenfelét, sőt a döntőben lengyel ellenfelét is hasonlóan nagy különbséggel verte meg.

Pokorni Milán a férfiak -81 kilogrammos K-1-es mezőnyében a döntőig menetelt, a fináléban azonban 2-1 arányú pontozásos vereséget szenvedett ,,osztrák” ellenfelétől (Dadaev Ismail), annak ellenére, hogy Milán meccsét az osztrák és a horvát bírón kívül mindenki sima magyar győzelemnek látta. Ezzel együtt Pokorni Gábor elégedetett lehet tanítványaival, akik újabb világversenyen tették le Esztergom, Dorog és a térség névjegyét.

Gratulálok Adélnak nagyon keményen és harcosan küzdött a döntőben a felnőttek közt és nagyon jó eredményt ért el. Szintén gratulálok a Rebekának, aki mind az elődöntőben és a döntőben is fölényesen nyert a felnőtt ellenfelei ellen! És nagy gratula Milánnak is, aki nagyon jól bunyózott a fináléban és toronymagasan győzött, csak sajnos háromból két bíró elfelejtette megnézni a mérkőzést” – értékelte tanítványait a Facebookon a vezetőedző.

Pokorni Milán K-1 -81 kg döntő WKF Világkupa, Varasd

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.