Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 29. 08:37, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Világkupa-győzelem fiatal kempos módra - VIDEÓ

Világkupa-győzelem fiatal kempos módra - VIDEÓ

Szendrei Rebeka világkupa-győzelmet szerzett múlt hétvégén a horvátországi vk-n, mellette pedig csapattársai, Kovács Adél és Pokorni Milán is remekül teljesített.

A térségünk kemposait tömörítő Fighting Kempo stílus harcosai legutóbb, szombaton a horvátországi Varasdon rendezett WKF Világkupán szerepeltek. Pokorni Gábor edző tanítványai ráadásul kiválóan teljesítettek a mezőnyben. A kemposok közül Kovács Adél 15 éves kora ellenére már a felnőtt nők között mérkőzött meg a -50 kilogrammosok K-1 kategóriájában, melyben a döntőben pontozásos vereséget szenvedett egy technikailag rendkívül képzett szlovák, felnőtt ellenféltől. Csapattársa, Szendrei Rebeka is mindösszesen 15 évesen indult a felnőttek között a -60 kilós K-1-ben. A fiatal kempos lány első mérkőzésén magabiztosan legyőzte felnőtt osztrák ellenfelét, sőt a döntőben lengyel ellenfelét is hasonlóan nagy különbséggel verte meg.

Pokorni Milán a férfiak -81 kilogrammos K-1-es mezőnyében a döntőig menetelt, a fináléban azonban 2-1 arányú pontozásos vereséget szenvedett ,,osztrák” ellenfelétől (Dadaev Ismail), annak ellenére, hogy Milán meccsét az osztrák és a horvát bírón kívül mindenki sima magyar győzelemnek látta. Ezzel együtt Pokorni Gábor elégedetett lehet tanítványaival, akik újabb világversenyen tették le Esztergom, Dorog és a térség névjegyét.

Gratulálok Adélnak nagyon keményen és harcosan küzdött a döntőben a felnőttek közt és nagyon jó eredményt ért el. Szintén gratulálok a Rebekának, aki mind az elődöntőben és a döntőben is fölényesen nyert a felnőtt ellenfelei ellen! És nagy gratula Milánnak is, aki nagyon jól bunyózott a fináléban és toronymagasan győzött, csak sajnos háromból két bíró elfelejtette megnézni a mérkőzést” – értékelte tanítványait a Facebookon a vezetőedző.

Pokorni Milán K-1 -81 kg döntő WKF Világkupa, Varasd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT