Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 21. 18:10, hétfő | PR
Forrás: (x)

Aviva torna gyakorlatok: mire jók és hogyan kezdjek nekik?

Aviva torna gyakorlatok: mire jók és hogyan kezdjek nekik?

Az Aviva torna tulajdonképpen egy olyan gyakorlatsorozatot takar, amelyet terhesség előtt és után, a nők egészségének támogatására fejlesztettek ki.

Természetesen ezen felül számtalan más probléma esetén is hatásos lehet, de a módszer a hasizmok és a medence erősítésére helyezi a hangsúlyt.

Milyen előnyei vannak?

A gyakorlatok segítséget nyújtanak a hasizmok megerősítésében, a testtartás javításában, ezáltal a hátfájás is könnyedén kezelhető vele. A tornát rendszeresen kell végezni annak érdekében, hogy minél jobb eredményt érjünk el. A medencefenék izmainak erősítése nagyon fontos a terhesség alatt és után is. Ha nem cselekszünk időben, akkor inkontinencia is bekövetkezhet. A torna emellett jótékony hatással van a bélműködésre és a húgyhólyag működésére. Ezeket a gyakorlatokat általában nőknek ajánlják, de férfiak is ugyan úgy elvégezhetik. Hormonális egyensúly és pajzsmirigy problémák, a termékenység fokozása, ciszták, miómák és urológiai problémák is tökéletesen kezelhetők vele. Rendszeres testmozgással a szülés utáni depresszió is csökkenthető, hiszen a gyakorlatok végzése során endorfin szabadul fel, amely pozitív hatással van elménkre és lelki állapotunkra is. Ha túlzottan stresszes a munkánk, akkor szintén javasolt a gyakorlatok elvégzése. Ezért is fordultak már sokan Szabó Kitti Aviva torna oktatóhoz. Az Aviva torna tanfolyamot könnyedén elvégezhetjük a Zoom segítségével, amely biztosítja számunkra azt, hogy minden mozdulatot tökéletesen elsajátítsunk a későbbi otthoni önálló gyakorlatok elvégzése érdekében. A tanfolyam idejére igyekezzünk egy nyugodt környezetet kialakítani, amikor semmilyen zavaró tényező nem tudja elvonni figyelmünket a gyakorlatoktól.

Hogyan kezdjünk hozzá?

Az Aviva tornagyakorlatok előtt érdemes orvossal konzultálni, hiszen segíthetnek felmérni a jelenlegi egészségi állapotunkat és biztosítják azt, hogy nem ellenjavallott a torna. Mint már említettük rendszerint a terhes nők körében alkalmazott módszer, de más betegségek ellen is hatékonyan védekezhetünk. Fontos, hogy mindig az egyéni szükségletekhez igazítsuk a kezeléseket. Ezeket a gyakorlatokat, gyakorlatsorokat akár otthonunk kényelmében is elvégezhetjük. Medenceemelés, hasizom-összehúzás, lassú, illetve mélylégzés gyakorlatok várnak majd ránk. Ezt a tornát mindenkinek ajánljuk, akik szeretnék hosszabb távon megőrizni egészségüket és javítani általános állapotukat. Mivel a gyakorlatokat könnyedén be lehet építeni a mindennapokba, ezért tulajdonképpen semmilyen nagyobb változtatásra nem lesz szükség a napi rutinnal kapcsolatban. Ha van egy kis szabadidőnk minden nap, akkor bátran vágjunk bele a tornába. Munka közben, reggelente és este is el lehet végezni a gyakorlatsorokat.
Legyünk türelmesek és kitartóak, hiszen a torna hatékonysága a rendszeres gyakorláson múlik. Elképzelhető, hogy kezdetben a gyakorlatok végzése nehézkesebb lesz, de az idő múltával egyre könnyedebben tudjuk majd elvégezni, hiszen az izomerő is fejlődik a torna során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.