Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 19. 09:38, szerda | Helyi
Forrás: lvp/Koller József

Döntőben a Vitéz-sereg, visszavágtak Kecskemétnek

Döntőben a Vitéz-sereg, visszavágtak Kecskemétnek

Döntőbe jutott az Esztergomi Vitézek extraligás csapata, miután a fiúk legyőzték a rájátszásban a Kecskeméti ARC együttesén. Ezzel visszavágtak rögbiseink az egy héttel korábbi vereségért.

Rekkenő hőségben nemcsak a melegtől izzott a levegő, amikor múlt hétvégén a két csapat pályára lépett Kecskeméten és elkezdődött a mérkőzés. A parázs hangulat már adott volt a forróság ellenére is, hiszen az Esztergomi Vitézek mindenképpen szerettek volna visszavágni az alapszakasz zárásaként elvesztett vereség miatt. A tét ráadásul nem volt kisebb, mint a döntőbe jutás.

Mindkét együttes minden erejét mozgósítva vette fel a küzdelmet. Az elmúlt heti kecskeméti vereségből okulva pedig a Vitézek elemi erejű támadásai a 26. percben már 13-0-s vezetést eredményeztek. Igaz a vendéglátók sem tétlenkedtek és szórványos támadásaik egyikéből szépíteni tudtak a 29. percben. A félidő utolsó perceiben aztán előbb a Vitézek tolongása, majd a kecskeméti háromnegyed céljai állították be 14-20-s első játékrész eredményét.

A második félidőben brutális hazai támadások következtek, de az okosan, taktikusan játszó bajnokcsapatot nem tudták térdre kényszeríteni a KARC játékosai, sőt előbb Heckel, majd a rendkívül szemfülesen játszó Jimenez lévén már behozhatatlan előnyt élveztek az esztergomiak.

Az utolsó pillanat hazai célja már csak a szépségtapaszt jelentett a kecskeméti csapat számára. Az óriási küzdelmet hozó találkozón az Esztergomi Vitézek győzelmükkel kvalifikálták magukat a 2012/2013 Magyar Bajnoki Döntőbe.

A döntő mérkőzést június 29-én rendezik Esztergomba az RCH stadionban. A hazaiak ellenfele az Exilest verő Battai Bulldogok csapata lesz.


Extraliga Rájátszás

Kecskemét-Esztergomi Vitézek-Suzuki 27-35(14-20)

Kecskemét Széktói stadion 350 néző. Vezette: Szeidl.
Vitézek: Nagy, Heckel, Kovács, Marosi, Sölösi, Mészáros, Jimenez, Koller, Czakó, Katona, Suiogan, Köbl, Soós, Szatmári, Ardelán.
Csere: Siroki I, SirokiII, Biró, Haspel, Somodi, Csákvári.
Célok: Katona 16, Marosi 5, Heckel 5,Czakó 5, Jimenez 5.
Edző: Sölösi László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.