Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2019. Szeptember 02. 07:39, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Győzelemmel kezdték a szezont az Esztergomi Vitézek

Győzelemmel kezdték a szezont az Esztergomi Vitézek

Az osztrák bajnokság ezüstérmesét győzte le szombaton a Vitéz-sereg hazai pályán a magyar bajnoki szezon nyitányaként.

Augusztus 31-én, szombaton verőfényes napsütésben rekkenő hőségben zajlott le a szezon első meccse a tavalyi osztrák bajnokság második helyezettje a Donau Wien ellen.

A csapatban változások történtek a májusi döntő óta több visszatérő is akadt (Volentér, Berbesi, Sőlősi), és egyre több fiatal épül be a keretbe (Bende, Vodicska, Rédai, Békés, Szóda).

A fiatal osztrák alakulat már a 7. percben megszerezte a vezetést egy elhibázott esztergomi bedobás után, erre Sodladla válaszolt egy 50 méteres sprinttel, aminek eredménye cél lett. Az első játékrész végén a hazaiak 10 percre ember hátrányba kerültek Sőlősi sárgája miatt. A félidő 5-7-es eredménnyel zárult.

A második félidőben az esztergomiak jutottak büntetőhöz 45 méterre a kaputól, amit Sodladla értékesített. Ezt követően egy gyorsan megjátszott büntető után Ágotai vitt célt, majd Sodladla újabb 70 méteres sprintje után csak szabálytalanul tudta megállítani az utolsó osztrák játéko, így a bíró büntetőcélt ítélt. A esztergomi csapat csodás háromnegyed játékát egy Stiglmayer cél jutalmazta. A vendégek csak tolongásból tudtak célokat elérni a második félidőben, háromszor is áttudták törni az esztergomi védelmet, így alakult ki a szoros 29-24-es végeredmény

Esztergomi Vitézek Suzuki-Donau Wien
Ausztro-Hungaro Interliga mérkőzés I.Forduló

Esztergom RCH stadion 100 néző. Vezette Töröcsik Sándor

Esztergomi Vitézek: Cira, Goncear, Heckel, Stavila, Koller, Ágotai, Volentér, Sőlősi, Szóda, Suiogan K., Békés, Suiogan T., Stiglmayer, Sodladla, Remsik.
Cserék: Bende, Vodicska, Rédai, Berbesi, Hegedűs, Zaiba, Szerkrényessy
Pontok: Sodladla 19, Ágotai 5, Stiglmayer 5
Edző: Sodladla

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.