Városlista
2023. szeptember 30, szombat - Jeromos

Hírek

2023. Május 29. 09:13, hétfő | PR
Forrás: (x)

Hogyan vedd rá magad az aktív testmozgásra? Praktikus tippek életmódválóknak!

Hogyan vedd rá magad az aktív testmozgásra? Praktikus tippek életmódválóknak!

Ha szeretnénk egészségesebben élni, akkor a rendszeres testmozgást sem hanyagolhatjuk. Azonban azok, akik megszokták a passzív életvitelt, komoly kihívásokkal szembesülhetnek, mikor ezen változtatni próbálnak.

Az alábbi pár tipp viszont sokat segíthet abban, hogy megkönnyítsük a dolgunkat, és elsajátítsuk a rendszeres edzés fortélyait.

Edzőterem – vagy mégsem?

Ha évekig egy íróasztal mellett görnyedtünk, akkor nem biztos, hogy lelkesen belevetnénk magunkat a konditermek által nyújtott új világba. Ilyenkor ugyanis előfordulhat, hogy kicsit szégyellősek vagyunk, és inkább kerülnénk a közös edzéseket. Ezzel pedig nincs semmi baj, hiszen számtalan olyan egyéb mozgásforma akad, amelyhez szinte semmilyen specifikus felszerelés nem szükségeltetik. Így nem kell megrettennünk az életmódváltástól, ha mások a kondizás vagy az egyéb csoportos foglalkozások ötletével presszióznak.

Kezdjünk kicsiben!

Ha ismerjük a japán kaizen módszert, ennek taktikája itt is remekül alkalmazható. A módszer lényege, hogy rendszeresen, de apró lépésekben haladva sokkal hatékonyabban kialakíthatunk új szokásokat, mintha egyből belevágnánk a dolgok sűrűjébe. Így mielőtt különféle sportokban gondolkodnánk, előbb érdeme lehet mindennapi szokásainkat megváltoztatni. Ha például mindenhová autóval járunk, akkor ahová csak tudunk, igyekezzünk kerékpárral vagy gyalog menni. Amennyiben megszokásból a liftet választjuk, vegyük rá magunkat a lépcsőzésre. Majd csak akkor térjünk rá a különféle edzésekre, ha már ezeket az apró szokásokat elsajátítottuk. A sportolás terén pedig ugyanúgy figyeljünk a fokozatosságra. Heti két edzés például egyszerűen fenntartható, amelynek a gyakoriságát később már könnyedén növelhetjük, ha megszokássá vált.

Sportoljunk játékosan!

Amit élvezünk, azt sokkal könnyebb rendszeresen művelnünk, mint a számunkra kényelmetlen mozgásformákat. A legjobb tehát, ha találunk egy olyan megoldást, amely valóban örömet okoz számunkra. Egy olcsóbb focilabda segítségével például elkezdhetjük elsajátítani a freestyle foci rejtelmeit. Viszont egy hulahopp karikával is tanulhatunk újabbnál újabb trükköket. Mindkét példa esetében minimális felszereltség szükséges – az interneten pedig számtalan látványos és szórakoztató oktatóvideót fellelhetünk hozzájuk.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 12:54, péntek | PR

K&H: elég néhány jó szó

hangalapú digitális forintátutalás elsőként a magyar pénzügyi szektorban

2023. Szeptember 19. 14:10, kedd | PR

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

A Bányásznap hosszú múltú hagyományra tekint vissza.

2023. Szeptember 13. 17:40, szerda | PR

Elkészült a Jánosik Kft. közreműködésével felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központ.

A napokban ünnepélyes keretek között adták át a közel 3 milliárd forintból felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központot -jelentette be Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa

2023. Szeptember 13. 14:05, szerda | PR

Szórakoztató ötletek barátokkal töltött időre: Kalandos tevékenységektől a vidám játékokig

A barátokkal és szeretteivel töltött idő pótolhatatlan. Akár offline, akár online társaságban emlékezetes pillanatokat teremthetünk a legkülönfélébb ötletek megvalósításával. A gasztronómia közös szenvedélyünk?