Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2012. Szeptember 12. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Újabb csatákra vár a Vitéz-sereg

Újabb csatákra vár a Vitéz-sereg

Teljes gőzzel készülnek a tizenegyszeres magyar bajnok Esztergomi Vitézek csapatai az új szezonra, hamarosan kupameccsen, bajnokikon és nemzetközi tornán is pályára lépnek a játékosok, a legjobbak még a válogatottban is.

Júniusban tizenegyedszer nyerte meg az Esztergomi Vitézek Suzuki Rugby SE felnőtt alakulata a magyar bajnokságot, miután a döntőben 20-10 arányban legyőzte a Kecskeméti ARC rögbiseit. A fiúk ezt követően jól megérdemelt pihenőjüket töltötték, az elmúlt hetekben azonban már ismét az edzéseké lett a főszerep, hiszen hamarosan kezdődik az új, rendkívül sűrű szezon. A Vitéz-sereg az Extraliga bajnoki összecsapásain kívül természetesen a kupában is megmérkőznek, mely során négy együttes – az Esztergomi Vitézek, a Kecskeméti ARC, a Battai Bulldogok és a Budapest Exiles – lép majd pályára. A csapatokat az előző idény kupa eredményei alapján rangsorolta a szövetség, mely az első fordulót október 13-ára tűzte ki. Ezt követően majd október 20-án vagy 23-án, a pályázati döntéstől függően játsszák le az együttesek a döntőt és a bronzmeccset.

A kupában az esztergomi együttes az Exiles játékosaival mérkőzik meg, míg a KARC a Battai Bulldogok rögbiseivel.

Emellett a Vitéz-sereg még az RRC, nemzetközi sorozatban is megméretteti magát, valamint több játékos a nemzetek közti válogatott összecsapásokon is rögbizik majd.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.