Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2012. Szeptember 12. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Újabb csatákra vár a Vitéz-sereg

Újabb csatákra vár a Vitéz-sereg

Teljes gőzzel készülnek a tizenegyszeres magyar bajnok Esztergomi Vitézek csapatai az új szezonra, hamarosan kupameccsen, bajnokikon és nemzetközi tornán is pályára lépnek a játékosok, a legjobbak még a válogatottban is.

Júniusban tizenegyedszer nyerte meg az Esztergomi Vitézek Suzuki Rugby SE felnőtt alakulata a magyar bajnokságot, miután a döntőben 20-10 arányban legyőzte a Kecskeméti ARC rögbiseit. A fiúk ezt követően jól megérdemelt pihenőjüket töltötték, az elmúlt hetekben azonban már ismét az edzéseké lett a főszerep, hiszen hamarosan kezdődik az új, rendkívül sűrű szezon. A Vitéz-sereg az Extraliga bajnoki összecsapásain kívül természetesen a kupában is megmérkőznek, mely során négy együttes – az Esztergomi Vitézek, a Kecskeméti ARC, a Battai Bulldogok és a Budapest Exiles – lép majd pályára. A csapatokat az előző idény kupa eredményei alapján rangsorolta a szövetség, mely az első fordulót október 13-ára tűzte ki. Ezt követően majd október 20-án vagy 23-án, a pályázati döntéstől függően játsszák le az együttesek a döntőt és a bronzmeccset.

A kupában az esztergomi együttes az Exiles játékosaival mérkőzik meg, míg a KARC a Battai Bulldogok rögbiseivel.

Emellett a Vitéz-sereg még az RRC, nemzetközi sorozatban is megméretteti magát, valamint több játékos a nemzetek közti válogatott összecsapásokon is rögbizik majd.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 10:14, szerda | Helyi

Az év legnagyobb ismert aszteroidája száguld el a Föld mellett pénteken

A potenciálisan veszélyes kategóriába tartozik, de becsapódástól nem kell tartanunk.

2022. Május 25. 09:57, szerda | Helyi

Megcsípett egy darázs, mit tegyek? Ezeket használja!

Darázs- és méhcsípés kezelése házilag is megoldható. Hogyan lehet enyhíteni a tüneteket, viszketést duzzanatot? Sokszor felesleges készítményeket javasolnak. Tények és tévhitek.

2022. Május 25. 09:48, szerda | Helyi

2023 év elejére készülhet el Esztergom új piaca

A TOP-1.1.3-16-K01-2017-00001 azonosító számú „Esztergom, városi piac kialakítása” című projekthez kapcsolódóan az épülő városi piac sajtónyilvános helyszíni bejárását tartották meg május 24-én, kedden.

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.