Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2019. Április 08. 08:17, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Koller József

Legyőzte a bajnokot a Vitéz-sereg

Legyőzte a bajnokot a Vitéz-sereg

Nagy különbséggel nyert az Esztergomi Vitézek csapata a Budapest Exiles ellen szombaton a bajnokságban.

A tavalyi bajnok ellen jól kezdtek a Vitéz-rögbisek és egy tetszetős támadás után a 6. percben Suiogán Károly révén előnyt szereztek. Ez nyugalmat adott a hazaiaknak és biztos védekezéssel hárították az Exiles ritka támadásait. A 19 perc újabb hazai célt hozott, egy gyorsan végigvitt támadást a remekül játszó Zwelakhe értékesített.

A támadó esztergomiak ezután elveszítettek egy átadást a 26. percben és a támadásban túlerőben levő vendégek szépítettek. A félidő befejezése előtt pár perccel egy vendég szabálytalanságért megítélt büntetőt 29 méterről Kiss Kornél kíméletlenül bevágta. A csapatok 19-5-ös hazai vezetéssel vonultak pihenőre.

A Vitézek számára ragyogóan indult a második játékrész. A kezdőrúgásra a szélvészgyors Sovány startolt és a meglepett vendégvédelem statisztálása mellett már az első perc újabb hazai cél született. A mérkőzés folytatásában felváltva támadgattak a csapatok.

A 27. perctől viszont felpörögtek az események. A nagyobb sebességre kapcsoló Vitézek támadások sorozatát vezették és a bomba formába játszó Stiglmayer Márk 28., 32., és 40. percekben elért céljaival biztosan hozták a bajnok elleni mérkőzést.

Fotó: Hausznek Dániel

RÖGBI NB I

2019. 04. 06.
Esztergomi Vitézek RAFC - BP-Exiles 39-5 (15-5)
Esztergom RCH stadion 300 néző. Vezette: Jánosi Attila.
Esztergomi Vitézek: Heckel, Sergiu, Galanton, Stavila, Sovány, Koller, Rácz, Visi B, Zwelakhe, Suiogan K, Ciobanu I, Suiogan T, Stiglmalyer, Csapó, Kiss K.
Csere: Kovács G, Szakály, Visi P, Szekrényesi, KIss I.
Célok: Stiglmalyer 15, Kiss K 9, Zwelakhe 5, Suiogan K 5, Sovány 5.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.