Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Október 04. 09:07, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp /fotó: DNC

Vb-bronz, nemzetközi tornaviadal, tartoltak birkózóink - fotók

Vb-bronz, nemzetközi tornaviadal, tartoltak birkózóink - fotók

Újabb világbajnoki sikereket értek el a Dorogi Nehézatlétikai Club birkózó, az utánpótlás ráadásul egy német nemzetközi versenyen kilenc ország 54 csapata közt a legtöbb aranyérmet szerezte.

Legutóbb a Dorogi Nehézatlétikai Club dorogi veterán birkózói világbajnokságon remekeltek, melyet követően a rutinos sportolók újabb vb-n, a felnőtt Strandbirkózó Világbajnokságon is részt vettek. A dorogi „nehézfiúk” pedig ezen a megmérettetésen is kiemelkedően teljesítettek, két bronzérmet és egy hetedik helyet zsebeltek be. A válogatók során három versenyző harcolta ki a vb indulási jogát. Tatár Gergő hetedik lett a 120 kilósok mezőnyében, míg Szakolczi Hunor 74 kilogrammban, Robotka László 96 kilóban szerzett világbajnoki bronzérmet.

Szakolczi Hunor, Puksa Ferenc és Robotka László

A veteránok mellett a minap a serdülők és szőnyegre léptek. A Dorogi Nehézatlétikai Club négy birkózója Kaposváron a serdülő országos rangsorversenyen indult, hogy bekerüljön az országos bajnokság legjobb tizenhat versenyzője közé. A kaposvári viadal a három idei rangsorverseny első állomása volt, melyről Osváth Gergő révén egy harmadik, Kozák Kevinnek köszönhetően egy negyedik és Kismóni Móricnak illetve Jakocska Jánosnak hála két ötödik helyezéssel tértek haza a fiatalok.

Osváth Gergő bronzéret szerzett Kaposváron

A hazai megméretetés mellett nemzetközi porondon is próbára tették magukat a Dorogi NC birkózói, aki szeptember utolsó hétvégéjén a volt NDK-s sportközpontba, Frankfurt (Oder)-ba utaztak egy kétnapos viadalra, a mai Németország legfelszereltebb, legeredményesebb sportiskolái közé. A versenyen kilenc ország (dán, svéd, cseh, német, holland, lett, magyar, lengyel, orosz) 54 csapatának 300 versenyzője vett részt.

Dorogiak tizenkét fővel és két tatabányai versenyzővel érkeztek a küzdelemre, Lévai Zoltán a csapat vezetője szerint pedig a verseny nagyon hasznos volt szakmailag, köszönhetően a sok mérkőzésnek és a több hárommenetes kemény csatának. A DNC legénysége az összes résztvevő közül legjobbként nyolc aranyérmet (Szekér Szimonetta, Vitek, Amadeus, Spányik Ákos, Hódi Erik, Putnoki Zsolt, Vátzi Bálint, Vitek Kálmán, Lévai Tamás) nyert, valamint két ezüstöt (Takács István, Ficz Géza) és négy bronzot (Rajos Dóra, Rajos Richárd, Árvai Márk, Lévai Zoltán).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT