Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2012. Október 04. 09:07, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp /fotó: DNC

Vb-bronz, nemzetközi tornaviadal, tartoltak birkózóink - fotók

Vb-bronz, nemzetközi tornaviadal, tartoltak birkózóink - fotók

Újabb világbajnoki sikereket értek el a Dorogi Nehézatlétikai Club birkózó, az utánpótlás ráadásul egy német nemzetközi versenyen kilenc ország 54 csapata közt a legtöbb aranyérmet szerezte.

Legutóbb a Dorogi Nehézatlétikai Club dorogi veterán birkózói világbajnokságon remekeltek, melyet követően a rutinos sportolók újabb vb-n, a felnőtt Strandbirkózó Világbajnokságon is részt vettek. A dorogi „nehézfiúk” pedig ezen a megmérettetésen is kiemelkedően teljesítettek, két bronzérmet és egy hetedik helyet zsebeltek be. A válogatók során három versenyző harcolta ki a vb indulási jogát. Tatár Gergő hetedik lett a 120 kilósok mezőnyében, míg Szakolczi Hunor 74 kilogrammban, Robotka László 96 kilóban szerzett világbajnoki bronzérmet.

Szakolczi Hunor, Puksa Ferenc és Robotka László

A veteránok mellett a minap a serdülők és szőnyegre léptek. A Dorogi Nehézatlétikai Club négy birkózója Kaposváron a serdülő országos rangsorversenyen indult, hogy bekerüljön az országos bajnokság legjobb tizenhat versenyzője közé. A kaposvári viadal a három idei rangsorverseny első állomása volt, melyről Osváth Gergő révén egy harmadik, Kozák Kevinnek köszönhetően egy negyedik és Kismóni Móricnak illetve Jakocska Jánosnak hála két ötödik helyezéssel tértek haza a fiatalok.

Osváth Gergő bronzéret szerzett Kaposváron

A hazai megméretetés mellett nemzetközi porondon is próbára tették magukat a Dorogi NC birkózói, aki szeptember utolsó hétvégéjén a volt NDK-s sportközpontba, Frankfurt (Oder)-ba utaztak egy kétnapos viadalra, a mai Németország legfelszereltebb, legeredményesebb sportiskolái közé. A versenyen kilenc ország (dán, svéd, cseh, német, holland, lett, magyar, lengyel, orosz) 54 csapatának 300 versenyzője vett részt.

Dorogiak tizenkét fővel és két tatabányai versenyzővel érkeztek a küzdelemre, Lévai Zoltán a csapat vezetője szerint pedig a verseny nagyon hasznos volt szakmailag, köszönhetően a sok mérkőzésnek és a több hárommenetes kemény csatának. A DNC legénysége az összes résztvevő közül legjobbként nyolc aranyérmet (Szekér Szimonetta, Vitek, Amadeus, Spányik Ákos, Hódi Erik, Putnoki Zsolt, Vátzi Bálint, Vitek Kálmán, Lévai Tamás) nyert, valamint két ezüstöt (Takács István, Ficz Géza) és négy bronzot (Rajos Dóra, Rajos Richárd, Árvai Márk, Lévai Zoltán).

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.