Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Október 01. 08:12, hétfő | Helyi
Forrás: lvp /fotó: DNC

Vb-cím Dorogra, Gran Prix győzelem Tokodra

Vb-cím Dorogra, Gran Prix győzelem Tokodra

Vb címet és két bronzot szereztek a dorogi birkózók veteránjai, akik a közelmúltban Budaörsön a veterán világbajnokságon vettek részt. Mellettük Azerbajdzsánban a Golden Grand Prix-n a tokodi Korpási Bálint győzött.

A tizedik alkalommal zajlott le közelmúltban a Veterán Kötöttfogású Birkózó Világbajnokság, melynek ezúttal Magyarország, pontosabb Budaörs adott otthont. A viadalon a dorogi veteránok is megmérettették magukat, ráadásul nem is akárhogyan Puksa Ferenc a 35-40 évesek között és Fekete Zoltán az 56-60 évesek közt bronzérmet szerzett, míg Rajos Csaba a 41-45 éves korosztályban világbajnok lett. A birkózók mögött már több évtizedes sportmúlt áll, valamint az elmúlt fél évben keményen készültek erre az embert próbáló versenyre, melyen dicsőséget hoztak az országnak és klubnak egyaránt.

A veterán küzdelem mellett a fiatalok is szőnyegre léptek Orosházán a szabadfogású és női Kadet Országos-bajnokságon. A fiúk számára ez a szabadfogású verseny gyakorlatilag csak kiruccanás volt annak érdekében, hogy az országos csapat rangsorban minél előrébb szerepeljen az év végén a Dorogi Nehézatlétikai Club. A dorogi fiúk fő versenyszáma a kötöttfogás, ráadásul kisebb sérülések miatt pár élversenyző is kihagyta a versenyt, de ennek ellenére kifejezetten eredményesen zárult az országos bajnokság. A női kadét birkózók közt Szekér Cintia első lett, míg Lázók Cintia harmadik, Gyarmati Anna pedig negyedik. A fiúk közt Lévai Zoltán és Simor Bence a dobogó második fokára állhatott, míg Dolinszki Norbert a harmadikra, Kozák Patrik pedig egy ötödik helyet szerzett.

Mindemellett a minap zajlott le az Európa-bajnokság és az olimpia után a felnőtt korosztály idei harmadik fő eseménye, az Azerbajdzsánban rendezett Golden Grand Prix döntő, melyen a 66 kilósok súlycsoportjában a Tokod BVSC versenyzője, Korpási Bálint diadalmaskodott. Óriási eredmény ez, hiszen a 150 ezer dolláros összdíjazású versenyen csak a világ elitje indulhat, ráadásul a világversenyekkel ellentétben, itt nemzetenként akár többen is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.