Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 19. 12:13, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/Koller József

Visszavágott Kecskemét a Vitézeknek

Visszavágott Kecskemét a Vitézeknek

Visszavágtak a kecskemétiek az Esztergomi Vitézek rögbiseinek a júniusi bajnoki elődöntőben szenvedett parázshangulatú vereségért, a Kecskeméti ARC játékosai ugyanis szombaton 12-7-re legyőzték az ezüstérmes alakulatot.

Szakadó esőben és hűvös szélben léptek pályára az esztergomi és kecskeméti rögbisek egymás ellen az Extraliga legutóbbi fordulójában a hétvégén Kecskeméten. A mérkőzés első tíz perce a hazaiak fölényével telt el, majd az ébredező Vitézek átvették a játék irányítását és a 28. percben a szemfüles Zaiba a célterületre juttatta a labdát. A jutalomrúgást pedig Collet értékesítette. A 30. percben aztán Priskin játékvezető kiállította Vitéz-célt szerző Zaibát, hogy miért, nem tudni. Az emberelőnyt pedig a kecskemétiek kihasználva célt értek el, de a jutalomrúgást kihagyták, így a félidő 5-7-re a Vitézek vezetésével zárult.

A második játékrészben a hazaiak kezdeményeztek többet, meddő mezőnybeli fölényüket csak a hatvanadik percben tudták célra váltani egy nyílt tolongás akciót követően. A 74. percben a játékvezető újabb meglepetés kiállítást ítélet, és ezúttal az esztergomi csapatkapitány, Kollert hagyhatta el a pályát. A mérkőzés további részében az eredmény már nem változott, így a vendéglátók egy cél különbséggel otthon tudták tartani a győzelemért járó pontokat.

Szombaton a 30 éves Vitézek hazai pályán a Zágráb csapatát fogadják az RRC, Közép-Európai Regionális Rögbi Bajnokságban, majd Lecsó Fesztivállal ünnepelnek.

Kecskeméti ARC-Esztergomi Vitézek RAFC: 12-7 (5-7)

Kecskemét,Széktói Stadion 100 néző Vezette: Priskin

Vitézek: Heckel, Csákvári, Huszár, Jámbor, Koller(c), Ciprian, Berbesi, Mészáros, Collet, Iván, Zaiba, Bogdan, Remsik, Volentér, André; Csere: Suiogan, Siroki, Bádi, Böhm, Soós, Sikula.
Edző: Sölösi László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.