Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

Húsvét és szimbólumai
2014. Április 19. 08:01, szombat | Helyi

Húsvét és szimbólumai

Húsvét a keresztény világ legnagyobb és legszentebb, Jézus Krisztus megváltó halálának és feltámadásának ünnepe, melynek nélkülözhetetlen számos szimbóluma és kelléke.

Ünnepi szentmisék Esztergomban
2013. December 23. 08:01, hétfő | Helyi

Ünnepi szentmisék Esztergomban

Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Esztergomban, Budapesten és Debrecenben tartanak ünnepi istentiszteletet.

Mindszenty Józsefről Beer Miklóssal - könyvbemutató
2013. Szeptember 15. 08:00, vasárnap | Helyi

Mindszenty Józsefről Beer Miklóssal - könyvbemutató

Pálos Frigyes prépost, kanonok Mindszenty Józsefről szóló könyvét ismerteti Beer Miklós váci püspök a könyv előszavának írója valamint a szerző szeptember 17-én az esztergomi ferences templomban.

Beer Miklós püspök tavaszi gondolatai - VIDEÓ
2013. Május 08. 08:58, szerda | Helyi

Beer Miklós püspök tavaszi gondolatai - VIDEÓ

"Oly távol vagy, mégis közel" - idézett az István a király című rockoperából Beer Miklós tavaszi gondolataiban, melyben a váci megyéspüspök az úrvacsoráról, az oltári szentségről és az elsőáldozásról is beszélt.

Egy Isten, egy hit, négy felekezet – ökumenikus imahét Esztergomban
2013. Január 18. 08:36, péntek | Helyi

Egy Isten, egy hit, négy felekezet – ökumenikus imahét Esztergomban

Világszerte január 20 és 27 között ökumenikus imahét zajlik, melyet a keresztény egyházak idén is megrendeznek Esztergomban is. Egy hét alatt a felekezetek közös imádkozáson vesznek részt.

2012. November 17. 10:47, szombat | Helyi

Példaértékű összefogás az esztergomi szegényekért

Példás összefogással segítették az elmúlt években az esztergomi szegényeket a helyi egyházközösségek és különböző szervezetek. A támogatást gyűjtők idén is folytatják akciójukat, melyhez felajánlásokat várnak.

2012. Október 11. 12:13, csütörtök | Helyi

MKPK: ma kezdődik a hit éve

XVI. Benedek pápa a II. vatikáni zsinat megnyitásának 50. évfordulója alkalmából, október 11-i kezdettel meghirdette a hit évét, amelyhez a magyar katolikus egyházmegyék saját szervezésű programokkal kapcsolódnak.

2012. Október 08. 09:09, hétfő | Helyi

Megnyílt Vatikánban a püspöki szinódus, Erdő Péter bíboros is az eseményen

A római Szent Péter téren bemutatott misével nyitotta meg vasárnap a világ püspökeinek szinódusát XVI. Benedek pápa. A vallási eseményen Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek is részt vesz.

2012. Szeptember 30. 11:08, vasárnap | Helyi

Keleti egyházvezető látogat Esztergomba

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes meghívására vasárnaptól csütörtökig Magyarországon tartózkodik Béchara Boutros Rai, a maroniták antiókhiai pátriárkája, aki szerdán Esztergomba érkezik.

2012. Szeptember 14. 07:50, péntek | Helyi

Kezdődik az Ars Sacra fesztivál Esztergomban is

Pénteken kezdődik az Ars Sacra fesztivál, amely magában foglalja a Templomok éjszakája és a szakrális művészetek hetének rendezvényeit. A rendezvény keretében esztergomi programok is várják az érdeklődőket.

2012. Május 19. 14:03, szombat | Belföld

Lezsák: Sokszor volt szükség II. János Pál gondolataira

II. János Pál pápa bronz mellszobrát avatták fel pénteken Kecskeméten a Karol Wojtyła Barátság Központ előtti téren, amelyet már korábban a 2005-ben elhunyt egyházfőről neveztek el.

2012. Április 08. 14:05, vasárnap | Külföld

XVI. Benedek: Az Isten teremtette fény igazságot mutat az embernek

XVI. Benedek pápa személyesen vezette a húsvéti vigíliát a Szent Péter Bazilikában. Homíliájában az emberi fejlődés és az erkölcs kapcsolatáról beszélt, és nyolc felnőttet részesített a keresztség szentségében.