Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

Életveszély Dömösön, özönvízben leszakadt a patakmeder betonja
2013. Március 22. 13:20, péntek | Helyi

Életveszély Dömösön, özönvízben leszakadt a patakmeder betonja

Leszakadt hosszú szakaszokon Dömösön a patakmeder betonja, közben özönlik le a víz az olvadás miatt a Pilisből. A meder mentén a helyiek háziakat és magukat is féltik az életveszélyes helyzet miatt.

Hókatasztrófa után ónos eső
2013. Március 18. 07:49, hétfő | Helyi

Hókatasztrófa után ónos eső

Ónos eső miatt hat megyére, valamint a főváros területére adott ki figyelmeztetést hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Elakadó kamionok, buszok a hó miatt a megyében
2013. Január 17. 09:53, csütörtök | Helyi

Elakadó kamionok, buszok a hó miatt a megyében

Fokozott elővigyázatosságra hívja fel minden közlekedőnek a figyelmét a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ketten meghaltak szén-monoxid-mérgezésben
2013. Január 15. 07:33, kedd | Helyi

Ketten meghaltak szén-monoxid-mérgezésben

Két felnőtt és négy gyermek kapott szén-monoxid-mérgezést kedden éjjel Komáromban, a Csillag lakótelepen, kettejüket a mentők már nem tudták megmenteni.

2012. December 23. 08:00, vasárnap | Helyi

Ne legyen katasztrófa karácsonykor

Számtalan baleset történhet karácsonykor is, ám jó néhányat megelőzhetünk némi odafigyeléssel. Minderre a katasztrófavédelem is felhívja a figyelmet.

2012. Május 25. 14:05, péntek | Belföld

Moszkva akár finanszírozná is Paks bővítését

Az Európai Unió és Oroszország energetikai együttműködéséről, az atomenergia jövőjéről, a közép-európai, benne elsősorban a magyar tervekről rendeztek a minap konferenciát a budapesti Orosz Kulturális Központban.

2012. Május 22. 14:07, kedd | Belföld

Öt napot kapott a Mal a vörösiszap-tározók porzásának megszüntetésére

A Veszprémi Bányakapitányság hétfőn határozatban kötelezte a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t arra, hogy öt napon belül szüntesse meg az üzemeltetésében álló vörösiszap-tározók "kiporzását".

2012. Május 06. 14:01, vasárnap | Külföld

42 milliárdot követelnek a Costa Concordia magyar túlélői

Kétszázmillió dollár, azaz mintegy negyvenkétmilliárd forint összegű kártérítést követel a Costa Concordia elnevezésű óceánjáró katasztrófájának négy magyar túlélője a New York-i szövetségi bíróságon.

2012. Május 04. 07:11, péntek | Külföld

Szakvélemény Verespatakról: nem szabad engedélyezni a projektet

A verespataki bányaprojekt engedélyezési eljárásának leállítását javasolják a környezetvédelmi tárca jogászai – közölte Korodi Attila, az ügyvivőként működő, leváltott Ungureanu-kabinet környezetvédelmi minisztere.

2012. Május 04. 07:05, péntek | Belföld

Újabb milliókkal segítik a településeket

A Magyar Kármentő Alap bizottsága több mint 240 millió forint támogatás kifizetéséről döntött legutóbbi ülésén a vörösiszap-katasztrófa sújtotta Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely települések részére.

2012. Április 29. 14:03, vasárnap | Belföld

Motoros felvonulás lesz Devecserben

Motoros felvonulás lesz április 30-án hétfőn Devecserben, a város önkormányzata a vörösiszap-katasztrófában nyújtott segítségért látja vendégül a magyar motoros társadalom tagjait.

2012. Április 24. 14:15, kedd | Kék hírek

Védett madarak is elpusztulhattak a tűzben

Mintegy három hektáron égett a nádas Kisvárda és Kékcse között hétfőn; a lángokat eloltották a tűzoltók, de a tűzben fokozottan védett madarak is elpusztulhattak.