Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Október 07. 08:00, vasárnap | Helyi

Ma megbocsát a könyvtár

Könyves Vasárnapot és egyben Megbocsátás Napját rendez ma, 14 órától a Helischer József Városi Könyvtár. A rendezvényen bemutató, könyvbörze, kézműveskedés és ingyenes beiratkozás várja az érdeklődőket.

2012. Október 07. 07:00, vasárnap | Helyi

Labdarúgás: helyi rangadóval folytatódik a bajnokság

Az FC Esztergom a Tát csapatát fogadja a megyei elsőosztályú labdarúgó bajnokság 8. fordulójában ma, vasárnap 15 órakor. A mérkőzést a Vasas pályán játsszák le az alakulatok.

2012. Október 06. 12:00, szombat | Helyi

Negyedszer várnak a magyar katolikus kultúra napjai

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a magyar katolikus kultúra napjait, a hétfőn kezdődő egyhetes rendezvénysorozattal a püspöki konferencia a magyarság katolikus kulturális értékeire kívánja felhívni a figyelmet.

2012. Október 06. 08:10, szombat | Helyi

Napirenden az Aquasziget felújítási munkái

A költségvetés, az önkormányzati intézmények, ingatlanok szerepelnek egyebek közt majd napirenden a jövő heti testületi ülésen. Zárt pontként pedig az Aquasziget felújításiról munkáiról is tárgyalnak a képviselők.

2012. Október 06. 08:00, szombat | Helyi

Előláncos tiltakozás a Mária Valéria hídon

A tisztességes munkáért élőláncot szerveznek magyar és szlovák szakszervezetek Esztergom és Párkány között a Mária Valéria hídon vasárnap. A demonstrálók az életkörülmények általános romlása ellen is tiltakoznak.

2012. Október 05. 15:31, péntek | Helyi

Esztergom: a polgármester ebben látja a megoldást

Tétényi Éva az M1 Az Este című műsorának volt a vendége, melyben a polgármester kifejtette megoldási javaslatait Esztergom jelenlegi gazdasági helyzetére.

2012. Október 05. 13:18, péntek | Helyi

Csökkent az ipari termelés, marad az egy műszak a Suzukiban

Kedvezőnek nevezték az MTI által megkérdezett elemzők, hogy augusztusban az ipari termelés a vártnál kevésbé csökkent, és úgy vélték a visszaesés lassulása a következő hónapokban is folytatódhat.

2012. Október 05. 12:45, péntek | Helyi

Az RTL Klub úticélja Esztergom és az Aquasziget

Esztergomban forgat jövő kedden az RTL Klub utazási magazinja. A Törzsutas című műsor stábja a város mellett az esztergomi élményfürdőt is bemutatja majd nézőinek.

2012. Október 05. 11:37, péntek | Helyi

Aradi vértanúk: megemlékezések országszerte

Az aradi vértanúk október 6-i emléknapja alkalmából már pénteken országszerte megemlékezéseket tartanak. Esztergom kora délután kegyeleti staféta futással és ünnepséggel tiszteleg a hősök előtt.

2012. Október 05. 11:20, péntek | Helyi

Eszköz Kft: nem áll le a hulladékszállítás

Nem áll le a hulladékszállítás Esztergomban a város fizetésképtelensége miatt. A szemétszállításnak nincs köze a városi kassza helyzetéhez - közölte a társaság ügyvezetője.

2012. Október 05. 07:55, péntek | Helyi

Halas fesztivál, koncertek, könyves nap – hétvégi programajánló

Halas fesztivál Búbánatvölgyben, Halászlé Ünnep a sportcsarnoknál, előadások, koncertek, babaruhabörze, kiállítás, Könyves Vasárnap Megbocsátás Napjával a könyvtárban. Mindezek a programok várnak minket hétvégén.

2012. Október 04. 16:45, csütörtök | Helyi

Hal, bor, élőzene – Kerek-tó parti

Halfőző verseny, különféle halételek, borok, kóstolók és élőzene várja vasárnap az érdeklődőket Búbánatvölgyben a Kerek-tó partján, ahol több vendéglátós is megmutatja, mit lehet készíteni a magyar halakból.