Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

Teherkompjárat létesülhet Esztergom és Párkány között
2013. Március 02. 08:50, szombat | Helyi

Teherkompjárat létesülhet Esztergom és Párkány között

Szlovák-magyar együttműködéssel, napi hetven kamiont szállítani képes teherkompjárat létesülhet Esztergom és Párkány között - erről fogadott el elvi hozzájárulást az esztergomi képviselő-testület csütörtök esti ülésén.

Száztízmilliós fejlesztés a Neuzer kerékpárgyárban
2013. Január 25. 14:48, péntek | Helyi

Száztízmilliós fejlesztés a Neuzer kerékpárgyárban

A Neuzer Kft., az ország legnagyobb, magyar tulajdonú, független kerékpárgyára 110 millió forintból korszerűsítette üzemét, a cég a beruházásokhoz közel 40 millió forint támogatást kapott az uniótól és a magyar államtól.

Összefogott megyék – jöhet az Esztergom-M1 autópálya közti gyorsforgalmi út
2013. Január 25. 07:50, péntek | Helyi

Összefogott megyék – jöhet az Esztergom-M1 autópálya közti gyorsforgalmi út

A megyehatárokon átnyúló fejlesztési elképzelésekről egyeztettek Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Nógrád megye területfejlesztési szakemberei csütörtökön Budapesten. Az M11-es, Esztergomig tartó gyorsforgalmi útról is.

Befejeződött a Vaskapu Menedékház Turisztikai fejlesztése
2012. December 28. 11:36, péntek | Helyi

Befejeződött a Vaskapu Menedékház Turisztikai fejlesztése

Befejeződött a Vaskapu Menedékház Turisztikai fejlesztése, mely során egyebek közt új vizesblokkal, pihenő jurtasátrakkal, állatsimogatóval bővült a megújult épület.

2012. December 04. 09:18, kedd | Helyi

Fejlesztés után 70 milliós bővülést vár az esztergomi útépítő

Földmunkagép kapacitását és piaci lehetőségeit bővítette az út, vasút és autópálya építéssel foglalkozó esztergomi Master Sped Kft., mely 39 millió forintért vásárolt gépet, az unió 25 millió forintos támogatásával.

2012. November 30. 09:10, péntek | Helyi

Esztergom és Párkány a példa a határátkelésben

Esztergom és Párkány között évente 1,6 millió autó halad át, ami a határátkelő fejlesztésének köszönhető. Ezt Szijjártó Péter államtitkár fejtette ki csütörtökön Gyulán. Országos határátkelőhely-építési program indul.

2012. November 21. 08:46, szerda | Helyi

Majd 50 állás az esztergomi Kirchhoffban – fejleszt a gyár

Új csarnokok, új gépek, új munkahelyek: 2,9 milliárd forint értékű beruházással bővíti esztergomi üzemét és 49 új dolgozót vesz fel egy éven belül a karosszériaelemeket gyártó, német tulajdonú Kirchhoff Hungária Kft.

2012. Október 30. 11:34, kedd | Helyi

Múzeumpedagógiai foglalkoztató a Balassa Múzeumban - videóval

Interaktív táblával, ritkaságokat és sok érdekességet bemutató múzeumpedagógiai foglalkoztatót adott át ma délelőtt Esztergomban, a Balassa Múzeumban Völner Pál államtitkár és Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott.

2012. Október 17. 08:00, szerda | Helyi

Építészeti Díjat lapátolnának be az esztergomi evezősök

Elindult hétfőn a Média Építészeti Díjáért folyó verseny internetes közönségszavazásának második köre: az Építészfórumon tíz napon át várják a voksokat a döntőbe jutott tíz tervre, köztük az esztergomi evezősöké is.

2012. Szeptember 20. 13:58, csütörtök | Helyi

Közösségi kerékpáros rendszert fejlesztett a Neuzer gyár

Közösségi kerékpáros rendszert fejlesztett ki az esztergomi Neuzer kerékpárgyártó cég, a kerékpárokat és a dokkoló állomásokat csütörtökön mutatták be Budapesten.

Elkezdődött a Vaskapu Menedékház Turisztikai fejlesztése
2012. Szeptember 05. 10:24, szerda | Helyi

Elkezdődött a Vaskapu Menedékház Turisztikai fejlesztése

Tavasszal 50 százalékos Európai Uniós támogatással elkezdődött a Vaskapu Menedékház felújítása és fejlesztése. A munkálatok előreláthatóan decemberig tartanak.

2012. Május 29. 14:05, kedd | Belföld

Mától 5 évre lakat kerül a ferihegyi 1-es terminálra

A Malév csődje húsbavágóan érinti a Budapest Airportot. Több mint 4 milliárd forintnyi összeg ragadt benn, amelyre esély sincs, hogy valaha megtérül. A takarékosság részeként mától bezárják az 1-es terminált.