Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek | Helyi

2012. Szeptember 27. 09:34, csütörtök |

Elektronikai hulladékgyűjtés Pilismaróton és Tokodon

Ingyenes elektronikai hulladékgyűjtést szervez októberben a Pilismarót és Tokod, melyen mindennemű kis-, nagyméretű háztartási berendezés, IT és telekommunikációs, szórakoztató elektronikai eszköz leadható.

2012. Szeptember 27. 08:14, csütörtök |

Vért adsz, életet mentesz - októberben is!

Októberben is többször lehet szervezetten vért adni Esztergomban és a térségben. A véradásra jelentkezők személyi igazolványukat, TAJ-kártyájukat és lakcímkártyájukat vigyék magukkal. Az önkéntesek életet menthetnek!

2012. Szeptember 27. 07:50, csütörtök |

Esztergomi olimpiai bajnokkal biciklin a Szikince fesztiválra

Ingyenes fesztivált rendez Párkánytól húsz kilométerre, a Szikince patak mentén fekvő három szlovákiai magyar falu, Garampáld, Kisgyarmat és Zalaba a művészet és a játék jegyében a hét végén.

2012. Szeptember 26. 17:00, szerda |

Éremeső, kitüntetések – taroltak judosaink

Két versenyen is részt vettek a közelmúltban a Leányvári Judo SE és az Esztergomi Judo Klub sportolói. A két egyesület közösen szerepelt Tatabányán és Tokodaltárón is jó néhány fényes érmet bezsebelve.

2012. Szeptember 26. 14:00, szerda |

Mentőhelikopter érkezett Paskai László bíborosért

Mentőhelikopterrel szállították kórházba kedden Paskai Lászlót, a bíboros ugyanis tegnap reggel rosszul lett, ám állapota már stabil.

2012. Szeptember 26. 11:45, szerda |

Magyar mondák rajzos versenye

Idén kilencedszer rendezi meg a Féja Géza Közösségi Ház az eddig rendkívül népszerű Ister-Granum Eurorégiós Rajzversenyt. A pályázatra általános iskolás gyermekek jelentkezhetnek magyar mondák és legendák témakörben.

2012. Szeptember 26. 11:07, szerda |

Figuratívtól a nonfiguratívig – Kákonyi a Kákonyiban

Kákonyi Asztrik, festőművész kiállítása nyílt meg kedden az esztergomi Kortárs Galériában, ahol a ferences szerzetes, a magyar nonfiguratív egyházművészet úttörőjének alkotásai tekinthetőek meg.

2012. Szeptember 26. 08:59, szerda |

Eladó telkek az ipari parkban – újabb cégeket vár Esztergom

Eladóak az Esztergomi Ipari Park üresen álló telkei, erről nemrég határozott a képviselő-testület. A döntést követően kedden fórumot tartott az önkormányzat, mely reméli, hogy hamarosan újabb cégek érkezhetnek a városba.

2012. Szeptember 26. 08:04, szerda |

Szívügy: hídünnepes szűrővizsgálatok a Szív Világnapján

A Szív Világnapja alkalmából szűrővizsgálatokkal és tanácsadással várja az érdeklődőket szombaton, a Hídfutás idején a Dorogi, Esztergomi Kistérségi Népegészségügyi Intézet.

2012. Szeptember 25. 17:00, kedd |

Nagy sportágválasztás Esztergomban

A hétvégén zajlik le a Nagy Sportágválasztó, a Sport napjai országos rendezvénysorozat részeként Esztergomban a helyi sportágakat bemutató kétnapos rendezvény. Az eseményen a rögbi pályán mutatkoznak be az egyesületek.

2012. Szeptember 25. 12:33, kedd |

Érseki áldás a szentgyörgymezői plébánia közösségi házán

Megáldotta Erdő Péter bíboros, prímás esztergom-budapesti érsek múlt vasárnap a szentgyörgymezői plébánia újonnan elkészült közösségi házát, mely a rendszeres programok mellett alkalmi eseményeknek is otthont ad.

2012. Szeptember 25. 11:46, kedd |

Önismeret művészettel a Féjában

Önismereti művészterápiát indít a Féja Géza Közösségi Ház október elsejétől. A foglalkozásokon való részvételnek nem feltétele a művészi tehetség.