Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek | Helyi

2012. Szeptember 13. 11:16, csütörtök |

Kamionnal ütközött az esztergomi vonatpótló-busz

Egy vonatpótló busz és egy kamion ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között csütörtök reggel a 10-es főút pilisszentiváni leágazásánál, a balesetben négyen megsérültek – tájékoztatták az MTI-t a hatóságok.

2012. Szeptember 13. 10:42, csütörtök |

A szőlőt és a bort ünnepli Tát

Játszóház, kézműves foglalkozások, kórus fellépések, táncbemutató, koncert, borkóstolás és bál, egyebek közt mindez várja az érdeklődőket a szeptember 22-én rendezendő táti Szüreti Mulatságon.

2012. Szeptember 13. 07:28, csütörtök |

Kesztölci szüret – egy hétig mulat a falu

Borfelismerő verseny, előadások, szüreti felvonulás, állatsimogató, gyermekszínjátszók bemutatója, batyus bál, egyebek között mindezek zárják a múlt hétvége óta tartó Kesztölci Szüreti Napokat szombaton.

2012. Szeptember 12. 17:00, szerda |

Újabb csatákra vár a Vitéz-sereg

Teljes gőzzel készülnek a tizenegyszeres magyar bajnok Esztergomi Vitézek csapatai az új szezonra, hamarosan kupameccsen, bajnokikon és nemzetközi tornán is pályára lépnek a játékosok, a legjobbak még a válogatottban is.

2012. Szeptember 12. 12:00, szerda |

Levéltári konferencia a kommunizmus-kutatásról Esztergomban

A Magyar Levéltárosok Egyesülete és a megyei levéltár közös konferenciát rendez csütörtökön és pénteken Esztergomban a kommunizmus nevében elkövetett bűnök feltárásával kapcsolatos legújabb kutatási eredményekről.

2012. Szeptember 12. 09:45, szerda |

Párizsban debütál az új esztergomi Suzuki

Új középkategóriás kompakt modellel jelentkezik a Suzuki a Párizsi Autószalonon, melyen lerántja a leplet, a tervek szerint Esztergomban készülő S-Crossról. A gyártó már néhány titokzatos fotót közzétett az autóról.

2012. Szeptember 12. 07:50, szerda |

Brutális bíróverés a piliscsévi bajnokin

Nem tetszett a bíró döntése, ezért a piliscséviek egyik játékosa előbb ököllel orrba verte, majd az összeeső játékvezetőt kétszer meg is rúgta a hétvégi Koppánymonostor elleni bajnokin. Újabb verekedés Piliscséven.

2012. Szeptember 11. 17:30, kedd |

Kinőtte a megyét a Féjás fotópályázat

Rekordrészvétellel zajlott le a már országossá nőtt megyei fotópályázat, melyet a Féja Géza Közösségi Ház és a Komárom-Esztergom Megyei Múzeumok Igazgatósága harmadszor hirdetett meg.

2012. Szeptember 11. 11:00, kedd |

Eladná az élményfürdőt a polgármester

Finanszírozási gondjai megoldására ingatlanhasznosítási koncepciót terjeszt a képviselők elé a csütörtöki testületi ülésen Tétényi Éva. A polgármester szerint az élményfürdő eladása középtávon segítene az önkormányzaton.

2012. Szeptember 11. 10:10, kedd |

Esztergom ismét a parlament előtt

Újra téma volt Esztergom gazdasági helyzete hétfőn az Országgyűlés plenáris ülésének interpellációi között. A városra kivetett inkasszó ügye miatt került ismét a parlament elé Esztergom.

2012. Szeptember 11. 07:27, kedd |

Rajtol az eurorégiós tehetségkutató - videóval

Ister-Granum Énekmondó Versenyt hirdet a kertvárosi Féja Géza Közösségi Ház, a megmérettetésre pedig az Eurorégió minden tíz évnél idősebb érdeklődője jelentkezhet. Értékes nyeremények várnak a nevezőkre.

2012. Szeptember 10. 11:13, hétfő |

Kábeltolvajok rendőrség 3-0, elfogások megyeszerte

Rendkívüli módon megszaporodtak a kábellopások a térségben, ám az elmúlt héten három esetre is fény derült a megyében. A rendőrség két esztergomi férfit el is fogott Kesztölcön.