Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek | Helyi

2012. Szeptember 26. 08:59, szerda |

Eladó telkek az ipari parkban – újabb cégeket vár Esztergom

Eladóak az Esztergomi Ipari Park üresen álló telkei, erről nemrég határozott a képviselő-testület. A döntést követően kedden fórumot tartott az önkormányzat, mely reméli, hogy hamarosan újabb cégek érkezhetnek a városba.

2012. Szeptember 26. 08:04, szerda |

Szívügy: hídünnepes szűrővizsgálatok a Szív Világnapján

A Szív Világnapja alkalmából szűrővizsgálatokkal és tanácsadással várja az érdeklődőket szombaton, a Hídfutás idején a Dorogi, Esztergomi Kistérségi Népegészségügyi Intézet.

2012. Szeptember 25. 17:00, kedd |

Nagy sportágválasztás Esztergomban

A hétvégén zajlik le a Nagy Sportágválasztó, a Sport napjai országos rendezvénysorozat részeként Esztergomban a helyi sportágakat bemutató kétnapos rendezvény. Az eseményen a rögbi pályán mutatkoznak be az egyesületek.

2012. Szeptember 25. 12:33, kedd |

Érseki áldás a szentgyörgymezői plébánia közösségi házán

Megáldotta Erdő Péter bíboros, prímás esztergom-budapesti érsek múlt vasárnap a szentgyörgymezői plébánia újonnan elkészült közösségi házát, mely a rendszeres programok mellett alkalmi eseményeknek is otthont ad.

2012. Szeptember 25. 11:46, kedd |

Önismeret művészettel a Féjában

Önismereti művészterápiát indít a Féja Géza Közösségi Ház október elsejétől. A foglalkozásokon való részvételnek nem feltétele a művészi tehetség.

2012. Szeptember 25. 11:00, kedd |

Kiütések profiktól a negyedik Győzelmek éjszakáján

Kiütések, kőkemény bunyó, minderre lehet számítani a negyedik Győzelmek Éjszakája K-1 szabályrendszerű Full-contact Gálán október 13-án a sportcsarnokban. Az eseményen térségünk legjobb kemposa is szorítóba lépnek.

2012. Szeptember 25. 07:58, kedd |

Sport jegyében az olimpiai bajnok Hídünnep

A Mária Valéria híd tizenegy évvel ezelőtti újjáépítését ünnepli Esztergom és Párkány a hétvégén. A programok közt a hagyományos Hídfutás várja egyebek közt az érdeklődőket.

2012. Szeptember 24. 17:00, hétfő |

Drogfogás, veterán kerékpár, váltózó vonatpótlók, balesetek – a hét hírei

Esztergomi az év veterán kerékpárja, törtek-zúztak az autósok, közösségi kerékpáros rendszert fejlesztett a Neuzer gyár, rekord az eurorégiós maratonon, egyebek közt ezek történtek múlt héten. Heti esemény-összefoglaló.

2012. Szeptember 24. 12:00, hétfő |

Törtek-zúztak az autósok a hétvégén – jön az újabb razzia

Több baleset is történt megyénk útjain a hétvégén, szerencsére azonban súlyos sérülés nem történt. Esztergom környékét ugyan most elkerülte a karambol-hullám, a rendőrség viszont fokozott ellenőrzésekre készül.

2012. Szeptember 24. 10:43, hétfő |

Díjazott 73 éves kétkerekű – fotók

Átvette az Év veterán kerékpárjának járó díjat Móringer Lajos szombaton délelőtt a kertvárosi Féja Géza Közösségi Házban. Az ünnepségről természetesen nem hiányozhatott maga a Csoda sem.

2012. Szeptember 24. 08:57, hétfő |

Vizes Forma-1 a Dunán - videóval

Világ- és Európa-bajnoki motorcsónakversenynek adott otthon hétvégén Párkány és a Duna. A versenyzők péntektől több kategóriában is megküzdöttek egymással, közben látványosan szórakoztatva a közönséget.

2012. Szeptember 24. 08:16, hétfő |

Költségvetés, parkolás, szabályozási tervek napirenden

Költségvetés, parkolás, szabályozási tervek, egyebek közt ezekről tárgyalnak csütörtökön 17 órától az esztergomi képviselők a Városháza nagytermében. Összesen kilenc nyílt és három zárt pontot tárgyalhat a testület.