Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek | Helyi

2012. Szeptember 18. 12:00, kedd |

Színészek válogatottja a pilismaróti pályán

Rudolf Pétert, Nemcsák Károly, Straub Dezső is pályára lép többek közt a második alkalommal szombaton, szeptember 22-én lezajló Nyírő Csaba Emléknapot Pilismaróton. Az esemény utánpótlástorna is várja az érdeklődőket.

2012. Szeptember 18. 09:10, kedd |

Új irodában, mégis otthon segít a családsegítő alapítvány

Új irodában működik az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány, melynek célja a családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítésére, valamint a gyermekvállalás fontosságának hangsúlyozása.

2012. Szeptember 18. 08:04, kedd |

Halad a vasúti felújítás, változik a vonatpótló menetrendje

Új fázisába ér az Esztergom-Budapest vasúti pálya felújítási munkálata, mely érinti a vonatpótló buszok menetrendjét is. Október elsejétől december 8-áig változnak a járatok Esztergom és Pilisvörösvár között.

2012. Szeptember 17. 10:19, hétfő |

Megszerezte első pontját Esztergom, Tokod szárnyal

Az FC Esztergom az ötödik fordulóban végre megszerezte első bajnoki pontját, a csapat a nyergesújfalui Zoltek SE játékosaival játszott 1-1-es döntetlent. A térségből Tokod viszont szárnyal, 4-0-ra nyert Oroszlány ellen.

2012. Szeptember 17. 08:45, hétfő |

Lőszert vitt a Máltai Szeretet Szolgálatnak

Zavarában nem tudta mit tegyen a párkányi kukák egyikében talált lőszerekkel egy férfi szombaton kora este, így úgy gondolta, a töltények legjobb helye az esztergomi Máltai Szeretet Szolglatnál lesz.

2012. Szeptember 17. 08:32, hétfő |

Tizenöt éves többszörös tolvaj bukott le Sárisápon

Betörő járt a sárisápi pékségben múlt pénteken, a nyitást ezért kissé késleltette a helyszínelés. A nyomozás eredményesen zárult, mivel három órán belül kézre került az elkövető, egy 15 éves fiú.

2012. Szeptember 17. 07:57, hétfő |

Újabb mozgalmas évad a Szentgyörgymezői Olvasókörben

Újra beindulnak a Szentgyörgymezői Olvasókör rendszeres szakkörei, foglalkozásai, melyek a gyerekektől az idősekig, mindenkit várnak. Az új évadban a megszokott klubok mellett rengeteg színes programmal készül a kör.

2012. Szeptember 16. 08:00, vasárnap |

Európában egyedülálló versmondó versenyre hív a könyvtár

Negyedszer rendezi meg 50 év felettiek számára a Virág volt a vers című, országos szavalóversenyét idén a városi könyvtár. A megmérettetés zsűrijének elnöke, Bács Ferenc szerint Európában egyedülálló ez az esemény.

2012. Szeptember 15. 10:00, szombat |

A középkori Esztergom, Visegrád és Vác egy kiállításon

A középkori Dunakanyar, benne Esztergom, Visegrád és Vác életét és sajátos vonásait mutatja be a váci Tragor Ignác Múzeumban szombaton megnyíló új vándorkiállítás. A tárlat később Esztergomba látogat.

2012. Szeptember 15. 08:51, szombat |

Távozik a rendőrkapitány, megvonta megbízását az ORFK

Tíz rendőrkapitány, köztük az esztergomi vezetői megbízását vonta vissza szombati hatállyal az Országos Rendőr-főkapitányság pénteken. A belügyminiszter szerint a leváltások a gyengén teljesítő kapitányságokat érintik.

2012. Szeptember 14. 17:30, péntek |

Esztergomi író nevét kapja az örökségvédelmi hivatal jogutódja

Az Esztergomban született Forster Gyula nevét viseli október 31-étől a megszűnő Kulturális Örökségvédelmi Hivatal jogutódként létrehozandó Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ.

2012. Szeptember 14. 12:32, péntek |

Kihüléstől mentettek meg egy férfit a rendőrök Kertvárosban

A kihűlés veszélye fenyegette azt a 65 éves dorogi férfit, akire állampolgári bejelentést követően találtak rá csütörtök este Esztergom-kertvárosban a rendőrök. A férfi egy bokor tövében feküdt magatehetetlenül.