Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek | Helyi

2012. Szeptember 14. 10:40, péntek |

Kétmillió forint jár a dorogi polgármester fegyveres rablóiért

Kétmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság annak, aki megnevezi a dorogi polgármestert augusztus 26-án fegyveresen kirabló elkövetőket.

2012. Szeptember 14. 07:59, péntek |

Eladó az élményfürdő – döntött a testület

Ingatlaneladásokról egyeztek meg az esztergomi képviselők csütörtöki ülésükön, a testület az ingatlanhasznosítási koncepciójában több ingatlant, köztük az Aquasziget élményfürdőt is eladásra kínálja.

2012. Szeptember 14. 07:50, péntek |

Kezdődik az Ars Sacra fesztivál Esztergomban is

Pénteken kezdődik az Ars Sacra fesztivál, amely magában foglalja a Templomok éjszakája és a szakrális művészetek hetének rendezvényeit. A rendezvény keretében esztergomi programok is várják az érdeklődőket.

2012. Szeptember 13. 17:07, csütörtök |

Táncklubosok köszöntötték a klub 90 éves egykori vezetőjét

Kilencvenedik születésnapja alkalmából meglepte az esztergomi Művelődési Ház Társastánc Klubja a klub egykori vezetőjét, Popper Ottónét.

2012. Szeptember 13. 11:16, csütörtök |

Kamionnal ütközött az esztergomi vonatpótló-busz

Egy vonatpótló busz és egy kamion ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között csütörtök reggel a 10-es főút pilisszentiváni leágazásánál, a balesetben négyen megsérültek – tájékoztatták az MTI-t a hatóságok.

2012. Szeptember 13. 10:42, csütörtök |

A szőlőt és a bort ünnepli Tát

Játszóház, kézműves foglalkozások, kórus fellépések, táncbemutató, koncert, borkóstolás és bál, egyebek közt mindez várja az érdeklődőket a szeptember 22-én rendezendő táti Szüreti Mulatságon.

2012. Szeptember 13. 07:28, csütörtök |

Kesztölci szüret – egy hétig mulat a falu

Borfelismerő verseny, előadások, szüreti felvonulás, állatsimogató, gyermekszínjátszók bemutatója, batyus bál, egyebek között mindezek zárják a múlt hétvége óta tartó Kesztölci Szüreti Napokat szombaton.

2012. Szeptember 12. 17:00, szerda |

Újabb csatákra vár a Vitéz-sereg

Teljes gőzzel készülnek a tizenegyszeres magyar bajnok Esztergomi Vitézek csapatai az új szezonra, hamarosan kupameccsen, bajnokikon és nemzetközi tornán is pályára lépnek a játékosok, a legjobbak még a válogatottban is.

2012. Szeptember 12. 12:00, szerda |

Levéltári konferencia a kommunizmus-kutatásról Esztergomban

A Magyar Levéltárosok Egyesülete és a megyei levéltár közös konferenciát rendez csütörtökön és pénteken Esztergomban a kommunizmus nevében elkövetett bűnök feltárásával kapcsolatos legújabb kutatási eredményekről.

2012. Szeptember 12. 09:45, szerda |

Párizsban debütál az új esztergomi Suzuki

Új középkategóriás kompakt modellel jelentkezik a Suzuki a Párizsi Autószalonon, melyen lerántja a leplet, a tervek szerint Esztergomban készülő S-Crossról. A gyártó már néhány titokzatos fotót közzétett az autóról.

2012. Szeptember 12. 07:50, szerda |

Brutális bíróverés a piliscsévi bajnokin

Nem tetszett a bíró döntése, ezért a piliscséviek egyik játékosa előbb ököllel orrba verte, majd az összeeső játékvezetőt kétszer meg is rúgta a hétvégi Koppánymonostor elleni bajnokin. Újabb verekedés Piliscséven.

2012. Szeptember 11. 17:30, kedd |

Kinőtte a megyét a Féjás fotópályázat

Rekordrészvétellel zajlott le a már országossá nőtt megyei fotópályázat, melyet a Féja Géza Közösségi Ház és a Komárom-Esztergom Megyei Múzeumok Igazgatósága harmadszor hirdetett meg.