Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Szeptember 24. 07:48, hétfő | Helyi

Világnappal jubilál a zeneiskola

Idén ünnepli 50 éves állami fennállásának jubileumát az esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola, mely október elsején a Szent Adalbert Központban jubileumi hangversennyel ünnepli a kerek évfordulót.

2012. Szeptember 23. 08:03, vasárnap | Helyi

Újabb csapatbajnoki cím, legyőzhetetlenek birkózóink

Kiemelkedő sikerekkel kezdte a Dorogi Nehézatlétikai Club a kötöttfogású szezont, a fiatal sportolók ugyanis megnyerték az Országos Diák Csapatbajnokságot múlt vasárnap Budapesten. A serdülők bronzérmet szereztek.

2012. Szeptember 22. 08:00, szombat | Helyi

Evezés: országos bajnok a Dobó gimnázium

Több mint negyven oktatási intézmény részvételével zajlott le az Országos Evezős Diákolimpia a közelmúltban a Velence-tavi evezős pályán. A megmérettetésen a négypár evezős dobós egység bajnoki címet szerzett.

2012. Szeptember 21. 16:30, péntek | Helyi

Esztergomi az Év veterán kerékpárja, idősebb a tulajdonosánál

Esztergomi az év veterán kerékpárja, mely idősebb, mint tulajdonosa. A címet a 73 éves kétkerekűjének köszönhetően szombaton veheti át Móringer Lajos, aki eredeti alkatrészeivel őrizte meg az 1939-ben gyártott biciklit.

2012. Szeptember 21. 10:11, péntek | Helyi

Expedíciózz a háztartásban! Ismét Esztergomban

Esztergomba látogat az Expedíciózz a háztartásodban című országos kampány szeptember 28-án. A Széchenyi téri rendezvény a takarékosságra és a környezetkímélésre hívják fel a figyelmet bemutatókkal, tanácsadással.

2012. Szeptember 21. 08:22, péntek | Helyi

Győztesek, finomságok, élmények az ötödik Méz-Napon – videó

Ötödik alkalommal rendezte meg Méz-Napját a Szentgyörgymezői Olvasókör, mely múlt szombaton előadásokkal, kézműveskedéssel, mézzel készült sütemények versenyével várta az érdeklődőket.

2012. Szeptember 21. 08:00, péntek | Helyi

Halászlék versenye focikupával és játszóházzal

Idén sem szakad meg a halászlét kedvelők és főzők hagyománya a Pézsa Tibor sportcsarnok mellett, hiszen október 6-án már tizedszer várja az Esztergomi Halászlé Ünnep az érdeklődőket. Még jelentkezhetnek a csapatok.

2012. Szeptember 20. 13:58, csütörtök | Helyi

Közösségi kerékpáros rendszert fejlesztett a Neuzer gyár

Közösségi kerékpáros rendszert fejlesztett ki az esztergomi Neuzer kerékpárgyártó cég, a kerékpárokat és a dokkoló állomásokat csütörtökön mutatták be Budapesten.

2012. Szeptember 20. 11:12, csütörtök | Helyi

Forgalmival ingyen a vonatokon

A forgalmi engedéllyel rendelkezők részére díjmentes utazási lehetőséget biztosít a vonatokon a MÁV szombaton, szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon.

2012. Szeptember 20. 08:45, csütörtök | Helyi

Hamisított, nem fizetett, az úton sétált, börtönbe megy

Gyanútlanul sétált az a férfi szerdán délelőtt a 10-es főúton, akit közokirat-hamisítás miatt pénzbüntetéssel, majd fogházbüntetéssel sújtott a törvényszék. A rendőrök igazoltatták és már vitték is a fogdába.

2012. Szeptember 20. 08:26, csütörtök | Helyi

Megbocsátás Napja Könyves Vasárnapon

Könyves Vasárnapot és egyben Megbocsátás Napját rendez október 7-én a Helischer József Városi Könyvtár. A rendezvényen bemutató, könyvbörze, kézműveskedés és ingyenes beiratkozás várja az érdeklődőket.

2012. Szeptember 20. 07:57, csütörtök | Helyi

Helybenhagyta a Kúria a volt alpolgármester 2 milliós büntetését

Helybenhagyta az ítélőtábla ítéletét a Kúria, így 2 forint megfizetésére kötelezték Knapp János Pált, volt alpolgármestert és az írását közlő lap kiadóját, mert megsértették Horváth Mihály jó hírnévét – közölte az MTI.