Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2012. Szeptember 20. 08:45, csütörtök | Helyi

Hamisított, nem fizetett, az úton sétált, börtönbe megy

Gyanútlanul sétált az a férfi szerdán délelőtt a 10-es főúton, akit közokirat-hamisítás miatt pénzbüntetéssel, majd fogházbüntetéssel sújtott a törvényszék. A rendőrök igazoltatták és már vitték is a fogdába.

2012. Szeptember 20. 08:26, csütörtök | Helyi

Megbocsátás Napja Könyves Vasárnapon

Könyves Vasárnapot és egyben Megbocsátás Napját rendez október 7-én a Helischer József Városi Könyvtár. A rendezvényen bemutató, könyvbörze, kézműveskedés és ingyenes beiratkozás várja az érdeklődőket.

2012. Szeptember 20. 07:57, csütörtök | Helyi

Helybenhagyta a Kúria a volt alpolgármester 2 milliós büntetését

Helybenhagyta az ítélőtábla ítéletét a Kúria, így 2 forint megfizetésére kötelezték Knapp János Pált, volt alpolgármestert és az írását közlő lap kiadóját, mert megsértették Horváth Mihály jó hírnévét – közölte az MTI.

2012. Szeptember 19. 17:00, szerda | Helyi

Rekord: soha ennyien nem futottak az eurorégiós maratonon

Több mint 250 induló vett részt a múlt vasárnap lezajlott, már hagyományos, Karva és Lábatlan között megrendezett eurorégiós maratonon. A futók mellett jó néhány kerékpáros is teljesítette az embert próbáló távot.

2012. Szeptember 19. 12:00, szerda | Helyi

Leállt az Ister-kút, naplementéhez igazodott a díszvilágítás

Leállt a Széchenyi téri szökőkút a nyári szezont követően, a Bazilika és a Szent Tamás-hegy díszkivilágítása pedig az őszi naplementéhez igazodott.

2012. Szeptember 19. 09:52, szerda | Helyi

Viharos széllel érkezik a hidegfront, elsőfokú figyelmezetés

Viharos széllel érkezik a hidegfront szerda kora délután – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd esti, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelző előrejelzésében. Megyénkben emiatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

2012. Szeptember 18. 17:03, kedd | Helyi

Expedíciózz a háztartásban – környezettudatos kampánysorozat

Az öko-építészetet, az energia- és víztakarékosság, a hulladékcsökkentés lehetőségeit és a környezetbarát tisztítószereket mutatja be az Expedíciózz a háztartásban című környezetvédelmi kampánysorozat.

2012. Szeptember 18. 12:00, kedd | Helyi

Színészek válogatottja a pilismaróti pályán

Rudolf Pétert, Nemcsák Károly, Straub Dezső is pályára lép többek közt a második alkalommal szombaton, szeptember 22-én lezajló Nyírő Csaba Emléknapot Pilismaróton. Az esemény utánpótlástorna is várja az érdeklődőket.

2012. Szeptember 18. 09:10, kedd | Helyi

Új irodában, mégis otthon segít a családsegítő alapítvány

Új irodában működik az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány, melynek célja a családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítésére, valamint a gyermekvállalás fontosságának hangsúlyozása.

2012. Szeptember 18. 08:04, kedd | Helyi

Halad a vasúti felújítás, változik a vonatpótló menetrendje

Új fázisába ér az Esztergom-Budapest vasúti pálya felújítási munkálata, mely érinti a vonatpótló buszok menetrendjét is. Október elsejétől december 8-áig változnak a járatok Esztergom és Pilisvörösvár között.

2012. Szeptember 17. 10:19, hétfő | Helyi

Megszerezte első pontját Esztergom, Tokod szárnyal

Az FC Esztergom az ötödik fordulóban végre megszerezte első bajnoki pontját, a csapat a nyergesújfalui Zoltek SE játékosaival játszott 1-1-es döntetlent. A térségből Tokod viszont szárnyal, 4-0-ra nyert Oroszlány ellen.

2012. Szeptember 17. 08:45, hétfő | Helyi

Lőszert vitt a Máltai Szeretet Szolgálatnak

Zavarában nem tudta mit tegyen a párkányi kukák egyikében talált lőszerekkel egy férfi szombaton kora este, így úgy gondolta, a töltények legjobb helye az esztergomi Máltai Szeretet Szolglatnál lesz.